Απάντηση στην Επιστολή Δημάρχου Μονεμβασίας

Αξιότιμοι κκ  

Επειδή   ήμουν παρών   στην  τελετή  της Δ.Κ. Νεάπολης  την ημέρα  των Θεοφανείων    και  παρακολούθησα  τους ομιλητές    είχα την εντύπωση πως  οι παραινέσεις   ο πνευματικός  και πατρικός  λόγος του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη μας    Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιου κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης   της κοπής της πίτας  γέμισαν   με ελπίδα  και αγαλλίαση  την καρδιά  και το μυαλό   μας  ελπίζοντας  ότι  όλα αυτά θα έχουν αγγίξει και τον    Δήμαρχο   αλλά  διαψεύθηκα.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους με νηφαλιότητα  χωρίς αφορισμούς  χωρίς ύστερες σκέψεις  και να λέμε πάντα την αλήθεια ευθαρσώς.  Η  επίθεση του κου Τριχείλη δυστυχώς  είναι εναντίον των Δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Βοιών και όχι προς την Ηγεσία του ΥΠΕΣ και των Βουλευτών. Η επίθεση του είναι ενάντια στην πολυπληθέστερη πόλη του Δήμου την Νεάπολη  που έχει πραγματικό πληθυσμό μεγαλύτερο από την έδρα (Μολάοι )  + 670 δημότες. Η Πολιτική Ηγεσία είναι υποχρεωμένη να σκύβει στα προβλήματα και να τα επιλύει. Οι απόψεις που εκφράζει ο Δήμαρχος στην  επιστολή του είναι εκτός πραγματικότητας  και του επιστρέφω την λύπη ολόκληρου του Βατικιώτικου  λαού ,ότι αν εισακουσθεί η απειλητική.. του άποψη περί νουθεσίας  <<Λυπάμαι που βλέπω ότι επαναλαμβάνονται οι πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι, κάτι που σημαίνει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτε.» Λες και ότι  ο επί  πολλές τετραετίες Δήμαρχος  δεν έχει ευθύνες για τα σημερινά μας  προβλήματα??  Ήταν Δήμαρχος σε άλλο πλανήτη. Μόνον οι Δημότες έχουν ευθύνες .

 Δεν θέλω να αφιερώσω άλλο χρόνο  για κάποιον που σκέφτεται και ενεργεί για τους δημότες του χωρίς να λαμβάνει υπόψη  τους ίδιους τους Δημότες  .Κύριοι έχουν συγκεντρωθεί  5500  υπογραφές ( όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου) και έχουν κατατεθεί στο ΥΠΕΣ δηλαδή  έχει στην πραγματικότητα  (άτυπα) γίνει δημοψήφισμα για το τι θέλει το 99% των πολιτών  στα Βάτικα   οι οποίοι  απαιτούν να  έχουν  ενιαίο διοικητικό κέντρο  με τον  πλησιέστερο  Δήμο της Ελαφονήσου που απέχει  από την Νεάπολη περίπου 10 χιλιόμετρα, ενώ σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να μετακινούμαστε περίπου 75 χιλιόμετρα   και άλλα τόσα  για επιστροφή  με δύσκολο και  επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

Ειλικρινά θλίβομαι που υποχρεώνομαι να  τα καταθέσω  δημόσια και φυσικά δεν έχω  καμιά πρόθεση να επιτεθώ στον κατά τα άλλα … Δήμαρχο Κο Τριχείλη δεν θα προχωρήσω ούτε σε υποδείξεις ούτε σε παραινέσεις  ,απλά εγώ στη θέση του  θα ευθυγραμμιζόμουν με το κοινό αίσθημα της Δ.Ε. Βοιών  χωρίς υστεροβουλία  η άλλες σκέψεις   και σίγουρα  θα ήμουν πιο  προσεκτικός και ευγενής   όσο αφορά την κα Βουλευτή   και τον κο Υπουργό  . Δεν θα έβαζα σε  δοκιμασία ούτε τον έτερο από την Εθνική Αντιπροσωπεία αλλά απλά θα αντιλαμβανόμουν ότι είμαι ένας  Δήμαρχος   δηλαδή  εκπρόσωπος ενός Ν.Π. Δ.Δ. και τίποτε άλλο (Διάκριση εξουσιών ).
    Με παρρησία και  στεναχώρια  

Γεώργιος Μέντης  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μονεμβάσιας  και
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης << Ενεργοί Πολίτες>>

ΥΓ .1. Αγαπητέ Ηρακλή εγώ άκουσα με τα αυτιά μου και τους τρείς Βουλευτές μας  δύο φορές  στο  ΥΠΕΣ    τον   Απρίλιο και Οκτώβριο του 2013 να συμφωνούν να λυθεί το θέμα μας ,ως εκ τούτου δεν υφίσταται  ψηφοθηρικό προεκλογικό  ρουσφέτι   για κάποιον ξεχωριστά  – μήπως εσύ γνωρίζεις  η  αποσκοπείς σε κάτι άλλο ??
ΥΓ.2.Οι πατέντες σχετικά με προσθαφαιρέσεις  τοπικών κοινοτήτων  είναι για μικρού βεληνεκές  Δημάρχους  πχ. ( Απιδιά και Νιάτα  μαζί με Ελαφόνησο .. καθώς  και Ελίκα –Παντάνασσα να αποκοπούν από την Δ.Ε. Βοιών….)
ΥΓ.3. Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες σας  να παραμείνει η έδρα στους Μολάους  με πιθανή  ( δική σας επιθυμία – πιθανολογώ )  προσάρτηση  της Ελαφονήσου  ,είναι το άκρον άωτον της  πολιτικής   ανευθυνότητας.