ΕΣΕΤ(Ενωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου):Στις 8/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

esetΗ ΕΣΕΤ μετά την ανακοίνωση της μεγάλης πανελλαδικής γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου, συμμετέχει στην απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 8 Απριλίου και καλεί τα μέλη της σε όλη την Ελλάδα:

Να συμμετάσχουν στην απεργία την Τρίτη 8 Απριλίου (από τις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου έως τις 06.00 της Τετάρτης 9 Απριλίου)

Οι δημοσιογράφοι της ελληνικής περιφέρειας πλήρωσαν και πληρώνουν το βαρύ τίμημα της κρίσης και των μνημονίων. Η θέσεις εργασίας στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και η ανεργία είναι το «επάγγελμα» που δηλώνουν οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας. Η απλήρωτη και η παράνομη εργασία έχουν γίνει πλέον καθεστώς στα Μέσα Ενημέρωσης.
Αγωνιζόμαστε και υπερασπιζόμαστε το σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, την  άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.  
Διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την  ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των δημοσιογράφων χωρίς στεγανά και προαπαιτούμενα
Απεργούμε και διεκδικούμε νόμιμη εργασία και αξιοπρεπή αμοιβή.