Αστυνομικό Δελτίο Πελοποννήσου 4ης Νοεμβρίου 2013

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας,

σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 229 άτομα, εκ των οποίων 177 ήταν ημεδαποί και 52 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 245 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 28 άτομα, από τα οποία 11 ήταν ημεδαποί και 17 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 8 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•3 ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ), για καταδικαστικά έγγραφα.
•5 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 66 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 3 παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και 5 παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στα Ίσθμια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας52χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν, μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για συκοφαντική δυσφήμηση, δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και της Νομοθεσίας περί αδικημάτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για συκοφαντική δυσφήμηση. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Παράλληλα, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία 34χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, γιατί στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  μικροποσότητα ηρωίνης και -1- δισκίο, που εμπίπτει στην Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τις πρωινές ώρες, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και του αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνάμα, σνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -18,6- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Καλαμάτας-Κιτριών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Τέλος, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 29χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.