Το μαρτύριο της σταγόνας βιώνει τους τελευταίους μήνες γνωστός Πατρινός ο οποίος είχε πάρει από την τράπεζα δάνειο ύψους 20.000 ευρώ. Όταν τα δεδομένα σε οικονομικό επίπεδο ήταν καλά και είχε δουλειά, πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του, καταβάλλοντας κάθε μήνα το ποσό των 420 ευρώ. Η κρίση έφερε τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, που είναι παντρεμένος και έχει ένα μικρό παιδί, να βιώνει την ανεργία, με αποτέλεσμα αυτός, η γυναίκα του και το παιδί του, καθώς και η μητέρα του να ζουν με τη σύνταξη του πατέρα του, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 700 ευρώ, ενώ το μόνο περιουσιακό στοιχείο του πατέρα του είναι ένα παλιό σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή των Ταμπαχάνων και η αντικειμενική του αξία είναι 53.000€.
Ο δανειολήπτης στην προσπάθειά του να γλιτώσει από το βραχνά της τράπεζας, αναζήτησε σανίδα σωτηρίας στο νόμο Κατσέλη, με την αίτησή του να εκδικάζεται πριν λίγες ημέρες στο ειρηνοδικείο της Πάτρας, όπου έκπληκτος άκουσε τον ειρηνοδίκη να τον απαλλάσσει από την υποχρεώσει καταβολής του υπολοίπου της οφειλής, αλλά να υποχρεώνει τον πατέρα του, που ήταν εγγυητής για τη λήψη του δανείου, να καταβάλει σε μηνιαία βάση από τώρα μέχρι και το Νοέμβρη του 2016, 150 ευρώ το μήνα και από τον Νοέμβριο και μετά 250 ευρώ μηνιαίως.
Σύμφωνα με το patrastimes, ο ειρηνοδίκης κατέβηκε από την έδρα με τον δανειολήπτη να τον επισκέπτεται στο γραφείο του, προκειμένου να του εξηγήσει πως με αυτή την απόφαση καταδικάζει αυτόν και την οικογένειά του, την οποία τρέφει ο πατέρας του, σε ασιτία, για να ακούσει έκπληκτος τον δικαστή πως αντί να διαμαρτύρεται θα έπρεπε να τον ευγνωμονεί που απάλλαξε τον ίδιο από την καταβολή του ποσού.
Στο ερώτημα του δανειολήπτη πως θα ζήσουν και πολύ περισσότερο τι θα γίνει από τη στιγμή που αναμένεται να μειωθεί η σύνταξη του πατέρα του, η απάντηση του ειρηνοδίκη ήταν «αποστομωτική». «Όταν συμβεί αυτό, εδώ θα είμαι και έλα να με βρεις»