Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου Νόμου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, ύστερα από πρόταση της πλειοψηφίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση εξαρχής με όλες τις κοινωνικές ομάδες ώστε να επιτευχθεί ένα επίπεδο συμφωνίας.
«Πολιτικό και επικοινωνιακό τερτίπι» χαρακτήρισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη «δήθεν» διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρώτα στο εξωτερικό και μετά στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, και ζήτησε από την Κυβέρνηση να μιλήσει με ειλικρίνεια και καθαρά και να πει στους Έλληνες πολίτες τις δεσμεύσεις έχει αναλάβει όταν υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ιδιαίτερα ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για έναν ασφαλιστικό νόμο χωρίς να αποτιμηθούν οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου, τη στιγμή μάλιστα όταν οι προηγούμενες αντίστοιχες προσπάθειες είχαν κάνει τέτοια πρόβλεψη.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι με το νέο αυτό ασφαλιστικό νόμο θα αποδομηθούν σημαντικοί τομείς της Ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε ο τομέας της αγροτικής οικονομίας, όπου οι αποδόσεις των επενδύσεων είναι γρήγορες και συνεισφέρουν σημαντικά στην παραγωγική δυναμική της χώρας, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
«Οι φορολογικοί συντελεστές για την αγροτική οικονομία θα τη διαλύσουν τελείως, αφού δεν είναι μόνο το μεγάλο φοροδοτικό βάρος, που θα επηρεάσει αρνητικά την παραγωγική της δυνατότητα, αλλά και η αδυναμία του χρηματοπιστωτικού συστήματος να παράσχει την απαιτούμενη χρηματοδότηση» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι η μείωση αυτή θα βγάλει εκτός στόχων και τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.
«Η ταξικότητα που θέλετε να επιβάλετε είναι πολιτική τοξικότητα» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης καθώς «αποτελεί παραμύθι ότι θα πληρώσουν το βάρος οι εύπορες κοινωνικές ομάδες, αφού για μια ακόμη φορά θα πληγούν από τα μέτρα αυτά, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία μέριμνα, καμία προστασία για όλους όσους ήταν πάντοτε έντιμοι, νόμιμοι και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».
«Δεν υπάρχει ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς αριθμούς και κοστολόγηση επεσήμανε τέλος ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έχει καμία απολύτως πολιτική και οικονομική συναίνεση».
Το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του υπερψήφισε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ζήτησε την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου.