Δράσεις & Εκδηλώσεις του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

Αγαπητοί Φίλοι,
Σας γνωρίζουμε ότι, ο ιστορικός Σύλλογός μας, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει τις εξής εκδηλώσεις, τις οποίες θα επιθυμούσαμε να προβάλλετε χωριστά την κάθε μία και με κάποια χρονική απόσταση. Για το λόγο αυτό σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 1η: ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
Η καθιερωμένη, από ετών, κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης «Ο Άγιος Ευθύμιος ο Νέος», θα γίνει την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 05:00 μ.μ., στο γραφείο του Συνδέσμου, που βρίσκεται στην οδό Χαμαρέτου, αριθμός 129 (λίγο πιο πάνω από το ζαχαροπλαστείο Vienna). Την πίτα του Συνδέσμου θα ευλογήσει, εκτός κωλύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοσυγκελεύοντα π. Γεώργιο Μπλάθρα (Γορτύνιο εκ μητρός) και τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος π. Αθανάσιο Σπηλιώτη. Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει μια ευκαιρία για να βρεθούν και να ανανεώσουν τους δεσμούς μεταξύ τους και με τον Σύλλογό τους οι Γορτύνιοι της Σπάρτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα, εκτός των άλλων,ότι βρίσκονται πάντοτε κοντά στο συλλογικό τους φορέα, ο οποίος σε λίγα χρόνια (το έτος 2020) θα συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυσή του!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2η: ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Η ετήσια χοροεσπερίδα του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης «Ο Άγιος Ευθύμιος ο Νέος» αποτελεί μια κορυφαία στιγμή, πατριωτικής, κοινωνικής και ψυχαγωγικής συνάντησης για όλους τους Γορτύνιους της περιοχής κι όχι μόνο, αφού σ’ αυτήν συμμετέχουν και οι πολυάριθμοι φίλοι του Συλλόγου.
Η χοροεσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 (προ της Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου, Αρχή Τριωδίου), στο Κέντρο «ΑΜΙ» της Μαγούλας (πρώην Μουστάκια) και με ώρα έναρξης 08:00 μ.μ.. Θα υπάρξει ζωντανό λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Κέντρου «ΛΑΪΚΕΣ ΝΟΤΕΣ» και χορευτικό δημοτικό πρόγραμμα με την συμμετοχή του γνωστού και καταξιωμένου Τριπολιτσιώτη τραγουδιστή Γιώργου Τσακανίκα, που θα συνοδεύεται από τον καταπληκτικό δεξιοτέχνη του κλαρίνου κ. Νίκο Τσελά.
Το μενού θα είναι όπως πάντα πλούσιο και προσεγμένο με διπλή επιλογή στο κυρίως πιάτο (χοιρινή μπριζόλα ή φιλέτο κοτόπουλο). Η τιμή της πρόσκλησης θα είναι 15 ευρώ το άτομο. Κατά την διάρκεια της χοροεσπερίδας θα διενεργηθεί κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς με πολλά μικρά και μεγάλα δώρα.

Για κρατήσεις και προαγορές των προσκλήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ.:

Πρόεδρος, Πετρόπουλος Ιωάννης, τηλ.κιν. 6938841462 – Αντ/ρος, Τσίτσου-Πασχαλίδη Ποτούλα, τηλ.κιν. 6948894043 – Γραμματέας,Μητράκος Ιωάννης,τηλ.κιν. 6974173163 – Ταμίας, Κανακόπουλος Φώτης, τηλ. κιν. 6974036018 – Μέλη: Βαρβιτσιώτη Βούλα, τηλ. κιν. 6980320864 – Καρασπήλιος Ανδρέας, τηλ. κιν. 6936742588 – Αλεξόπουλος Νίκος, τηλ. κιν. 6937365273. Επιπλέον ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη, από 09:30 έως 11:30 π.μ., στο γραφείο του Συνδέσμου (Χαμαρέτου 129). Όπως είναι ευνόητο προσκλήσεις θα διατίθενται και στην είσοδο του Κέντρου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ     ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ