Ένταση, απογοήτευση, επιθέσεις, λιποθυμίες και … ευτράπελα με τους συνταξιούχους στις Τράπεζες της Πελοποννήσου

Αρκαδία
Στο ρυθμό του capital control και η Αρκαδία, καθώς σήμερα τις πόρτες τους άνοιξαν υποκαταστήματα τραπεζών, για την εξυπηρέτηση συνταξιούχων που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεως. Σε αρκετές περιπτώσεις, εργαζόμενοι στις τράπεζες προσφέρουν νερό στους ηλικιωμένους, αναλογιζόμενοι την ταλαιπωρία που υφίστανται. Μάλιστα, δεν έλειψαν τα επεισόδια ανάμεσα στους συνταξιούχους, με τους φρουρούς να δίνουν τέλος στην ένταση.

Αργολίδα
Δεν έλειψαν τα ευτράπελα σε Άργος και Ναύπλιο, με τους συνταξιούχους σε αρκετές περιπτώσεις να διαπληκτίζονται για τη σειρά προτεραιότητας μπροστά από το γκισέ της τράπεζας! Μάλιστα, στο Ναύπλιο σημειώθηκε και τραυματισμός, καθώς στην πόρτα ασφαλείας της Alpha Bank σφήνωσε το χέρι μίας γυναίκας, η οποία λιποθύμησε! Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών!

Αχαϊα
Δεν έχουν τέλος οι ουρές έξω από τις τράπεζες στην Πάτρα! Τα τραπεζικά καταστήματα της αχαϊκής πρωτεύουσας άνοιξαν τις πόρτες τους λίγα λεπτά μετά τις 8.00 π.μ. τηρώντας την αλφαβητική σειρά. Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, καθώς εργαζόμενος τράπεζας δέχτηκε λεκτική επίθεση από πελάτη, δύο ηλικιωμένοι λιποθύμησαν, ενώ δεν έλειψε η ένταση μεταξύ των συνταξιούχων.
 
Ηλεία
Στα χέρια ήρθαν συνταξιούχοι έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα της Ηλείας με τους ψυχραιμότερους να σβήνουν τις … φωτιές! Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στις τράπεζες του Πύργου χρειάστηκε να επέμβουν αρκετές φορές για να επιβάλουν την τάξη, ενώ πριν λίγη ώρα τραπεζικοί υπάλληλοι άφηναν να εννοηθεί πως δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα χρήματα. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι μετέβησαν στα υποκαταστήματα της Εθνικής και της Eurobank, λιγότεροι βρέθηκαν στην Alpha και την Πειραιώς.

Κορινθία
Άνοιξαν σήμερα και θα παραμείνουν ανοιχτά για τρεις συναπτές ημέρες τα τραπεζικά καταστήματα της Κορίνθου για την εξυπηρέτηση συνταξιούχων που λαμβάνουν την σύνταξή τους σε λογαριασμό της τράπεζας. Μέχρι στιγμής, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, δίχως παρατράγουδα, με τους συνταξιούχους όμως να δηλώνουν ντροπιασμένοι από την κατάσταση που επικρατεί, μιας και αναγκάζονται να σταθούν για ώρες στην ουρά, περιμένοντας μόλις 120 ευρώ.

Λακωνία
Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία ανάληψης των 120 ευρώ που δικαιούνται από τη σύνταξή τους οι λάκωνες πολίτες, οι οποίοι προσήλθαν από πολύ νωρίς στα τραπεζικά καταστήματα που άνοιξαν για όσους δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεως. Σε Σπάρτη, Γύθειο, Μολάους και Νεάπολη, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους συνταξιούχους με τα παρατράγουδα να εκλείπουν αλλά την απογοήτευση να είναι φανερή στα πρόσωπά τους.

Μεσσηνία
Ουρά πολυάριθμων συνταξιούχων έχει σχηματιστεί από το πρωί στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, με την απογοήτευση να διακρίνεται ξεκάθαρα στους ηλικιωμένους που περιμένουν να λάβουν μόλις 120 ευρώ! Μάλιστα, δεν λείπουν οι στιγμές έντασης! Όσον αφορά τη Μεσσήνη, με άδεια χέρια έφυγαν όσοι έσπευσαν στην Πειραιώς, η οποία τελικά ήταν κλειστή και δεν εξυπηρετούσε τον κόσμο.