Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ένας 61χρονος ημεδαπός, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία και ελαιοπερίβολο ιδιοκτησίας του 61χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
•14 φυτά κάνναβης.
•Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -84,4- γραμμαρίων.
•Κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει.
•Δύο κινητά τηλέφωνα.
•Το χρηματικό ποσό των -125- ευρώ.
Ο 61χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, δύο ημεδαπές ΡΟΜΑ, ηλικίας 42 και 27 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκαν σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτές.

Επίσης, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 20 περιπτώσεις κλοπών μεταλλικών αντικειμένων από αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω, από τα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους έως την 8.5.2015, είχε διαπράξει συνολικά 20 περιπτώσεις κλοπών μεταλλικών αντικειμένων (εξαρτήματα άρδευσης-βάνες) από αγροκτήματα ιδιοκτησίας ημεδαπών, στις περιοχές της  Κοκκινιάς, του Πάσιου, του Άνω και Κάτω Διμηνιού και του Βασιλικού Κορινθίας. Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει αντικείμενα που η αξία τους ανέρχεται στις -6.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε στους παθόντες.
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Παράλληλα, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας 22χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ και μία 51χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχαν μικροποσότητες ηρωίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνάμα, συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουκρανίας, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από όχημα ημεδαπού, διάφορα εξαρτήματα τεχνικής βροχής.

Επίσης, συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 32χρονος ημεδαπός και μία 52χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, γιατί ο 32χρονος κατελήφθει να προβαίνει σε πώληση -10- πακέτων τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, στην 52χρονη, έναντι χρηματικού ποσού. Επιπλέον, στην κατοχή του 32χρονου, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν -480- πακέτα με τσιγάρα και επτά συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους -225- γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Τα ανωτέρω πακέτα με τα λαθραία τσιγάρα και οι συσκευασίες με το λαθραίο καπνό κατασχέθηκαν και θα σταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.

Τέλος, συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ένας 49χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -189- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και τα οποία θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να υπογιστεί το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -225- ευρώ. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε καταστήματα-υπεραγορές, στην Αττική και την Κορινθία.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (9.5.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη μία συνεργό του.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 50χρονος, μαζί με μια 38χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, από την 19.1.2014 έως την 9.5.2015, είχαν διαπράξει συνολικά δύο (2) κλοπές σε καταστήματα-υπεραγορές, στην Αττική, καθώς και τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών, σε καταστήματα-υπεραγορές, στην Κορινθία.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα και προϊόντα που η αξία τους ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των καταστημάτων.
Μέρος των αφαιρεθέντων προϊόντων-αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε σε υπεύθυνους των καταστημάτων, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των -155- ευρώ και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Επιπλέον, ο 50χρονος κατηγορείται και για απόπειρα δωροδοκίας, γιατί κατά τη σύλληψη του, υποσχέθηκε σε αστυνομικό την παροχή χρηματικού ποσού, προκειμένου να αποκρύψει στοιχεία για την εμπλοκή του στις προαναφερθείσες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών.  
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.