“Να βρει τα κότσια ο Β.Βαλιώτης να έρθει να δει την κατάντια της Τραπεζοντής”

Στον αέρα του FLY μίλησε σήμερα η κυρία Ασημάκη, εκπρόσωπος των κατοίκων της Τραπεζοντής, οι οποίοι, με ανακοίνωσή τους προς το δήμαρχο Σπάρτης, δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους ΡΟΜΑ.

Η κυρία Ασημάκη ανέφερε στην πρωινή ζώνη του σταθμού ότι δεν έχει γίνει τίποτα και κανείς δεν έχει αγγίξει το θέμα, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί πλήρως για τον ανθρώπινο παράγοντα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τα παιδιά της περιοχής ζουν υπο καθεστώς φόβου και οι κοπέλες της Τραπεζοντής ζουν σε … κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω της παραβατικότητας των ΡΟΜΑ που γνωρίζει μεγάλη έξαρση το τελευταίο διάστημα. Δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι ουδεμία περιπολία γίνεται αντίθετα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Παράλληλα, η κυρία Ασημάκη αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Βαλιώτης, δήλωσε ότι οι ΡΟΜΑ είναι άνθρωποι και οι κάτοικοι της Τραπεζοντής τους διώχνουν! Ακολούθως, εξέφρασε την απορία της για το σκοπό των λαϊκών συνελεύσεων που πραγματοποιεί ο δήμαρχος Σπάρτης, από τη στιγμή που δεν αγγίζονται προβλήματα, όπως αυτό των ΡΟΜΑ. Συγχρόνως, κάλεσε το δήμαρχο Σπάρτης “να βρει τα κότσια, να περιδιαβεί στην Τραπεζοντή και να δει την κατάντια της περιοχής” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Τέλος, η κυρία Ασημάκη ολοκλήρωσε τη συνέντευξη δηλώνοντας ότι ο κύριος Βαλιώτης, για το δικό του καλό, πρέπει να χαμηλώσει το ευθυτενές αδιάφορο ύφος με το οποίο περνάει την πλατεία!

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη ποταμό που παραχώρησε στον FLY η κυρία Ασημάκη.

{youtube}KUfQs3lxK78{/youtube}

Ανοιχτή επιστολή φωτιά προς το Δήμαρχο Σπάρτης, κύριο Βαλιώτη, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Υγειονομική Υπηρεσία Σπάρτης κοινοποίησαν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Τραπεζοντής, οι οποίοι επανέρχονται στο θέμα της παραβατικότητας των ΡΟΜΑ, ζητώντας με σκληρά λόγια, να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Εμείς οι 150 μόνιμοι κάτοικοι Τραπεζοντής της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος επικοινωνούμε μαζί σας, αγανακτισμένοι από την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, τον εμπαιγμό και την εις βάρος μας ρατσιστικής αντιμετώπισης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Δικαστικών Αρχών, Αστυνομικής Διεύθυνσης Σπάρτης, Υγειονομικών Υπηρεσιών, Αιρετών Αρχόντων, αυτής της υποβαθμισμένης περιοχής με την επιδρομή και εγκατάσταση πλήθους νέων ΡΟΜΑ, το τελευταίο δεκαήμερο.

Είμαστε όλοι εμείς οι γηγενείς Τραπεζοντιώτες νομοταγείς πολίτες και ακολουθούμε κατά λέξη τις έννοιες και τις σημασίες που περικλύουν τα δίκαια της Ισοπολιτείας, Ισονομίας και Δημοκρατίας. Το μόνο λάθος είναι ότι οι 2 – 3 Τραπεζοντιώτες πούλησαν οικόπεδα και αγροκτήματα σε ΡΟΜΑ, ίσως γιατί είχαν εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη συγκατοίκηση.

Από το 1996 και για 19 ολόκληρα χρόνια, ξέφυγε το πρόβλημα με την ανοχή των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, αλλά και την πλήρη αδιαφορία τόσο της δικής σας προσωπικά – προεκλογικά και μετεκλογικά – καθώς και όλης της δημοτικής αρχής, επίσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αιρετών και δοτών Αρχόντων.

Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι! Μας οδηγείτε όλοι στο να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και ηθικοί αυτουργοί θα είστε όλοι εσείς!

Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται εγκατάσταση νέων ΡΟΜΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εγκαθίστανται και κατασκευάζουν νέα παραπήγματα (περιοχή Νεκροταφείου) και γεμίζουν νυχθημερόν όλες τις γειτονιές της Τραπεζοντής. Μπαίνουν στους προαύλιους χώρους, κλέβουν κοτόπουλα, αρνιά, ξύλα θερμάνσεως, αφαιρούν και καταστρέφουν περιφράξεις και επιδίδονται σε πολλές άλλες παραβατικές πράξεις.

Παρακαλούμε απαντήστε μας:

Σε κάθε οικόπεδο εντός κι εκτός οικισμού, πόσους μπορούν να φιλοξενήσουν;

Όταν όλοι αυτοί αρχίσουν και μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας με την ανοχή της τοπικής πολιτεία θα αποδεχτείτε και τον όρο της ηθικής αυτουργίας, σε περίπτωση βίαιων κι εγκληματικών πράξεων;

Γνωρίζουμε, κύριε Δήμαρχε, ότι πηγαίνετε σε δημοτικά διαμερίσματα και κάνετε λαϊκές συνελέυσεις.

Γιατί επισκεφθήκατε το Ξηροκάμπι εν αγνοία των άλλων χωριών της Φάριδας; Ποιά προβλήματα προσπαθείτε να επιλύσετε στα χωριά; Μόνο έργα υποδομής; Ο άνθρωπινος παράγοντας, δεν σας ενδιαφέρει; Μήπως κι εσείς εξ απαλών ονύχων αντιμετωπίζετε τα προβλήματα του Δήμου και τοων Δημοτών;

Αντιμετωπίστε μας επιτέλους δίκαια, ανθρώπινα, δημοκρατικά. Χρησιμοποιήστε τους νόμους του Συντάγματος, όχι κατά το δοκούν, αλλά με βάση το Δίκαιο.

Όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια όλοι εμείς οι νομοταγείς πολίτες με σκυμμένο το κεφάλι είμαστε αρωγοί της πατρίδας μας. Βλέπουμε, όμως, ότι όλοι εσείς, Αιρετοί και Δοτοί Αρχοντες είστε μόνο για τον εαυτό σας! Είστε μόνο για το φαίνεσθαι και όχι για να βοηθήσετε τους ταλαιπωρημένους ηθικά και οικονομικά δημότες σας.

Όμως, κύριε Δήμαρχε, πρέπει να ξέρετε ότι μετά την άνοδο έρχεται και η πτώση.

Μετά τιμής
Αγανακτισμένοι κάτοικοι – δημότες Τραπεζοντής
με μπροστάρη τον πρόεδρό μας, Ρουμελιώτη Αναστάσιο