Αγανάκτηση πολιτών της Σπάρτης για τις επιθέσεις αδέσποτων σκύλων!

Μηνύματα έντονης αγανάκτησης φτάνουν καθημερινά στον FLY, με αφορμή την έξαρση που παρουσιάζει, τους τελευταίους μήνες, το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στη Σπάρτη, όπου τα περιστατικά επιθέσεων, που δέχονται οι πολίτες, πληθαίνουν απειλητικά.

Χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων για να αποφευχθούν τα χειρότερα στην Περιμετρική Σπάρτης, όπου ομάδα σκυλιών επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη, αλλά και στην οδό Πλαταιών, όπου από θαύμα γλίτωσε μία γυναίκα. Με εκδορές κατάφερε να ξεφύγει αγέλης 7 σκύλων, στον Άγιο Νίκωνα, ένας πολίτης της Σπάρτης, ενώ πρόσφατο παράδειγμα που προκαλεί οργή και δυσφορία είναι αυτό που κατήγγειλε μία μητέρα στον FLY, η οποία αποκάλυψε ότι στην περιοχή της Πυροσβεστικής, περικύκλωσαν την ίδια και το μωρό της 5 σκυλιά, δίχως ευτυχώς να της επιτεθούν, μιας και τα απομάκρυνε συμπολίτης που έσπευσε σε βοήθεια.

Παράλληλα, οι πολίτες κάνουν λόγο για άθλιες και τριτοκοσμικές εικόνες με τα σκυλιά να αναποδογυρίζουν κάδους και να σκορπίζουν τα απορρίμματα στους δρόμους.  

Οι πολίτες έχουν απευθυνθεί τόσο στο Φιλοζωικό Σύλλογο όσο και στο Δήμο Σπάρτης, αλλά δεν έχουν τύχει, όπως αναφέρουν, της απαιτούμενης ανταπόκρισης. Όσον αφορά τον πρώτο, πρόσφατα προέκυψε νέο ΔΣ, στο οποίο πρέπει να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής. Όσον αφορά το δεύτερο, ο κύριος Αργυρόπουλος, πριν μερικούς μήνες, είχε εξαγγείλει λύση μέσω ενός χώρου, όπου θα φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει κάτι ανακοινώσιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY, αναζητείται το οικόπεδο όπου θα υλοποιηθεί το σχέδιο του Δήμου.