Μία νίκη και μία ήττα για τις ομάδες του Γυθείου

Σπουδαία νίκη και με άγχος πέτυχε ο Ολυμπιακός Γυθείου στον ντέρμπι με το Μολαϊκό. Παρόλες τις ελλείψεις των βασικών Γιάννη και Λάζαρου Μπουρελάκου οι γηπεδούχοι νίκησαν και συνεχίζουν να κυνηγούν την πρωτοπόρο Σπάρτη.

 Το γκολ πέτυχε ο Danso με κοντινό πλασέ στο 24′ μετά από έξυπνη πάσα του Λιγνού. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στη φάση αυτή, αλλά όπως ακούστηκε και ο διαιτητής της συνάντησης να λέει οι δύο παίχτες βρίσκονταν στην ίδια ευθεία. Μετά από δέκα λεπτά και συγκεκριμένα στο 34′ ο Danso πέτυχε και δεύτερο γκολ, το οποίο όμως καταλογίστηκε ως οφσάιντ μιας και οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων δούλεψαν πολύ καλά σε όλο το παιχνίδι την παγίδα του οφσάιντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά θέλοντας να πετύχει και άλλο γκολ το οποίο θα σιγούρευε την νίκη. Στο 52′ ο Τζανετάκος με μια κούρσα μπαίνει μόνος του στην περιοχή του Μολαϊκού, αλλά το πλασέ του μπλοκάρει ο Φιφλής. Στο 70′ σε παρόμοια φάση ο Danso πλασάρει λίγο άουτ. Στο 74′ ο Μολαϊκός απείλησε με ισοφάριση όταν ο Χριστάκης πήρε τη μπάλα μετά από διεκδίκηση με τον τελευταίο αμυντικό του Ολυμπιακού, αλλά το δυνατό του σουτ απέκρουσε καταπληκτικά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Τρακάκης. Στο 81′ αποβλήθηκε ο Κώνστας των φιλοξενουμένων, που βρισκόταν στον πάγκο. Στο 84′ μετά από πολιορκία στα καρέ του Τρακάκη ο Αναστασάκος δε μπόρεσε να πλασάρει και έτσι έμεινε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Τώρα πλέον ο Ολυμπιακός είναι μόνος στη 2η θέση με 38 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο και ο Μολαϊκός έμεινε στους 35 και στην 3η θέση.
 
Σύνθεση ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ: Τρακάκης, Καζιάνης, Danso, Σουκούλι (89′ Λυμπερόπουλος), Λιγνός, Ξανθάκος (80′ Πολιτάκος), Φωτόπουλος, Βλάχος, Καρνιάτης, Νάκος, Τζανετάκος (86′ Εμμανουηλίδης)

Σύνθεση ΜΟΛΑΪΚΟΥ: Φιφλής, Ζώταλης, Αβδούλος, Βουλτσίδης, Μπακάρας, Αναστασάκος, Χριστάκης, Ρουμάνης (77′ Δούκας), Qelemeni (61′ Βλάχος), Διαμαντάκης, Τζώρτζης (66′ Κοντάκος)

Ήττα για το Πανγυθεατικό από το Κάστο Μονεμβάσιας

Μεγάλη νίκη για το Κάστρο και μεγάλη απογοήτευση από την ήττα για τον Πανγυθεατικό. Με μια κακή εμφάνιση, από αυτές που δε μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Γυθείου, ηττήθηκε με 3-0 από το Κάστρο Μονεμβασίας που ήθελε περισσότερο τη νίκη στην έδρα του, μια νίκη που ήταν και η δεύτερη σε όλο το πρωτάθλημα. Εδώ να θυμίσουμε ότι και η πρώτη νίκη έγινε κόντρα στην ομάδα του Γυθείου.

 
Ο Πανγυθεατικός έχει να επιδείξει μια φάση σε όλο τον αγώνα. Στο 13′ όταν ο Κούρταλης έκανε μια κούρσα από δεξιά και έβγαλε μια ωραία σέντρα την οποία δεν εκμεταλλεύτηκε ο Cocaj και την έστειλε ψηλά άουτ από την εστία του εξουδετερωμένου Συριανού. Αντίθετα το Κάστρο Μονεμβασίας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 37′ λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι όταν σε μια πολιορκία της εστίας του τερματοφύλακα Κιοσσέ ο Ανδρεάκος έσωσε πάνω στη γραμμή. Στο 39′ αλλεπάλληλα σουτ των Κώνστα και Λιακάκου διώχνει ο Κιοσσέ με σωτήριες επεμβάσεις για να έρθουμε στο 44′ και λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, όπου ο Κουφάκος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας σε άλλη μια πολιορκία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πανγυθεατικού δεν μπήκε καθόλου στον αγώνα και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του πρώτου σκόρερ της Δημήτρη Λιγνού αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Στο 55′ δυνατό σουτ του Μπαρμπαγιαννάκου για τους γηπεδούχους διώχνει ο Ίλιεβ που παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλας με το κεφάλι. Στο 61′ απευθείας φάουλ του Πατσουράκου από τα αριστερά παίρνει καμπύλη και οδεύει προς το παραθυράκι του Κιοσσέ για να την διώξει εκείνος με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 77′ δυνατό σουτ του Λιακάκου περνάει ψηλά άουτ. Στο 83′ έχουμε το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή του Bardhi A ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο 60′, ενώ το τελικό 3-0 έγραψε στο 89′ ο Αλεξάτος με σουτ πάλι μέσα από την περιοχή.
Οι γηπεδούχοι μετά από αυτή την νίκη ανέβηκαν τρεις θέσεις και έφτασαν τους 10 βαθμούς, ενώ ο Πανγυθεατικός παρέμεινε στους 15 βαθμούς και βρίσκεται πλέον στην 9η θέση.
 
Σύνθεση ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Συριανός, Μπαρμπαγιαννάκος, Κώνστας (60′ Bardhi A), Ασλανίδης, Τσαρίκτη, Λιακάκος, Πατσουράκος, Penev (88′ Σκάγκος), Elmazaj (82′ Μπούμπαλης), Αλεξάτος, Κουφάκος.

Σύνθεση ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΥ: Κιοσσέ, Iliev, Κούρταλης, Κουβαράκης Ν, Μανουσόπουλος (79′ Φλουτσάκος), Tomorri, Cocaj, Κουβαράκης Δ, Καμίτσης (84′ Λυμπερόπουλος), Ανδρεάκος, Λιγνός (46′ Αγγάνης)

Δημοτικό Στάδιο Μολάων/ Δημοτικό Στάδιο Γυθείου / φωτογραφίες: Δερδελάκος Κυριάκος, περιγραφή: Γιώργος Χαροκόπος