Σπάρταθλον 2014! Ο FLY δίπλα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα!

Ο FLY στο Σπάρταθλον 2014! Ζήστε τον κορυφαίο αγώνα υπεραποστάσεως στο ραδιόφωνο του FLY 89.7 και την ενημερωτική ιστοσελίδα www.flynews.gr! Ζωντανή περιγραφή του τερματισμού των αθλητών

που θα βαδίσουν και φέτος το δρόμο του Φειδιπίδη μέσα από τα οχήματα του Ράδιο Ταξί Σπάρτης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης! Live μεταδόσεις, ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις πρωταγωνιστών! Η δημοσιογραφική ομάδα του fly και της ιστοσελίδας flynews.gr  στο πλευρό των αθλητών!  Σπάρταθλον 2014! Με την υπογραφή του FLY!

Ξεκινάει αύριο το Σπάρταθλον 2014! Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Παρασκευή το πρωί (07:00) κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ οι πρώτοι αθλητές αφού καλύψουν την απόσταση των 246 χλμ θα αρχίσουν να τερματίζουν το πρωί του Σαββάτου μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 19:00, οπότε και συμπληρώνονται οι 36 ώρες που έχουν οριστεί στην προκήρυξη του αγώνα.

Η διαδρομή στο «Σπάρταθλον» διεξάγεται από σημείο σε σημείο, η ανύψωση ποικίλει από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι τα 1.200 μέτρα, πάνω σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο και βουνίσια μονοπάτια. Σταθμοί βοήθειας είναι τοποθετημένοι κάθε τρία έως πέντε χιλιόμετρα και είναι εφοδιασμένοι με τροφή, νερό και άλλα αναψυκτικά, καθώς επίσης και τα προσωπικά είδη των αθλητών. Ο αγώνας διεξάγεται κάτω από αστυνομική και ιατρική επίβλεψη με γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και ασθενοφόρα που είναι διαθέσιμα στην 36ωρη διάρκεια του αγώνα.

Ο αγώνας είναι πολύ απαιτητικός, όχι μόνο λόγω της απόστασης, αλλά για τις χρονικές απαιτήσεις περάσματος των σημείων ελέγχου καθώς και τις καιρικές συνθήκες. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι κάθε ένα από τα σημεία ελέγχου έχει τους δικούς του χρονικούς περιορισμούς και ο δρομέας θα πρέπει να φθάσει πριν από τον επίσημο χρόνο κλεισίματος, διότι διαφορετικά θα αποκλειστεί από τον αγώνα.

Με χρήση chips και ταπήτων στους κεντρικούς σταθμούς και τον τερματισμό του αγώνα θα υπάρχει και φέτος ηλεκτρονική καταγραφή, για την αυτόματη μετάδοση των περασμάτων και των τερματισμών των αθλητών, μέσω του διαδικτύου.

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, το «32ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.