Καραβάς: Τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων οπλιτών

Η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των οπλιτών που έχασαν τη ζωή τους πριν 42 χρόνια στην Ε.Ο. Σπάρτης-Μεγαλόπολης τελέσθηκε κι εφέτος στο σημείο του τραγικού συμβάντος στον Καραβά.

Το μνημόσυνο τελείται από το 1973 με φροντίδα του ΚΕΕΜ υπέρ μνήμης των δώδεκα αδικοχαμένων οπλιτών, μελών της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος που προορίζονταν να αποδώσουν τιμές ανήμερα της εορτής του Αγίου Θεοκλήτου, πολιούχου του Καστορείου, στην εν λόγω κωμόπολη και έχασαν τη ζωή τους σε ανατροπή στρατιωτικού οχήματος κατά τη μεταφορά τους το 1972.

Έτσι και φέτος, τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, ανήμερα του Αγίου Θεοκλήτου του Λακεδαιμόνιου, και κατόπιν των εορταστικών εκδηλώσεων στο Καστόρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος τέλεσε τρισάγιο μνημόσυνο στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στην ατυχή τοποθεσία, ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι από το διοικητή του ΚΕΕΜ Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Μακρή. Εν συνεχεία, στρατιωτικό άγημα αποδόσεως τιμών του ΚΕΕΜ απέδωσε τις δέουσες τιμές στους αδικοχαμένους οπλίτες.

Στη λιτή τελετή παρευρέθησαν και τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων οπλιτών με την παρουσία τους οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και κάτοικοι του οικισμού Καραβά. Το παρόν έδωσαν, επίσης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, συμμετέχοντας και φέτος στην επιμνημόσυνη τελετή.

πηγή: e-karavas.gr