Έτοιμη να αποδεχθεί την πολιτική κληρονομιά του πατέρα της είναι η κόρη του Πέτρου Τατούλη, Εύη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», έχει ήδη δρομολογήσει την υποψηφιότητά της στον Νομό Αρκαδίας,
όπου ο πατέρας της για πάνω από 20 χρόνια ήταν πρώτος εκλεγμένος βουλευτής. Οι ίδιες πηγές λένε μάλιστα πως η πολυάσχολη κ. Τατούλη, η οποία έχει μακρά διαδρομή στο πλευρό του πατέρα της, έχει ξεκινήσει ήδη να οργανώνεται με φόντο τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η Εύη Τατούλη από πολύ μικρή ηλικία αποτελούσε ουσιαστικά την εξ απορρήτων του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος σε όλους τους σταθμούς της πολιτικής του καριέρας την εμπιστευόταν. Το 2004, όταν ο τότε βουλευτής Αρκαδίας αποτέλεσε την επιλογή του Κώστα Καραμανλή για το υπουργείο Πολιτισμού, η Εύη Τατούλη τον ακολούθησε, γεγονός που είχε προκαλέσει ουκ ολίγα σχόλια περί οικογενειοκρατίας στους «γαλάζιους» κύκλους. Οι πληροφορίες λένε πως τα πάντα περνούσαν από τα χέρια της κόρης του, η οποία πήρε με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά το βάπτισμα του πυρός στην πολιτική και στην άσκηση εξουσίας. Μετά την αποπομπή του Αρκά πολιτικού από το υπουργείο, η Εύη Τατούλη ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που κρατούσε το πολιτικό του γραφείο και είχε πάντα κομβικό ρόλο στην επικοινωνία του. Οι καλά γνωρίζοντες μιλούν για μια κοπέλα με ιδιαίτερες ικανότητες και χαρίσματα, τα οποία καλλιέργησε στον χρόνο, καθώς η τριβή της με την πολιτική ήταν καθημερινή. Το μεγάλο project που έτρεξε η Εύη Τατούλη επί των ημερών του πατέρα της στο υπουργείο Πολιτισμού ήταν το φεστιβάλ στο Μαίναλο, όπου σε ένα πολύ όμορφο μέρος υλοποιήθηκε (μήνα Αύγουστο) μια πολιτιστική δράση που είχε συζητηθεί στην Αρκαδία και όχι με εν γένει θετικό τρόπο.
Επαφές στην Αρκαδία
Η Εύη Τατούλη, με σπουδές στη δημοσιογραφία, αποκτούσε όλο και περισσότερες επαφές με την εκλογική πελατεία της Αρκαδίας, καθώς η ίδια δεν μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής της. Τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν, από το 2006 μέχρι το 2008, όταν ο «Πετράν», όπως τον λένε οι συντοπίτες του στην Αρκαδία, ήταν απλώς βουλευτής και είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει στο αντάρτικο εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή, η Εύη Τατούλη είχε επιτελικό ρόλο στο γραφείο του στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα, καθώς κρατούσε ενεργό το πολυπληθές δίκτυο του πατέρα της στον Νομό της Πελοποννήσου, ενώ ο ίδιος ο Τατούλης έριξε όλο το βάρος του στην εκλογική του περιφέρεια. Οι συχνές παρεμβάσεις του ωστόσο για το πολιτικό σκηνικό κλιμακώνονταν και έφτασαν στο σημείο της διαγραφής του από τη Ν.Δ. τον Νοέμβριο του 2008, όταν σε συνέντευξή του έκανε σφοδρή επίθεση στον Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς τον «συνένοχο για τα νεοδημοκρατικά δεινά» και «απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνο για όλες τις κυβερνητικές επιλογές πολιτικών και προσώπων». Το διάστημα που ακολούθησε μέχρι το 2010, όταν έθεσε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Π. Τατούλης κράτησε το πολιτικό του γραφείο, ενώ η κόρη του είχε σταθερά ενεργό ρόλο.
Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του το 2010, προκλήθηκε σάλος για άλλη μία φορά, καθώς ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο νέος περιφερειάρχης ήταν να διορίσει σε θέση δημοσιογράφου την κόρη του και έμπιστη συνεργάτιδά του. Τότε μάλιστα είχε ασκηθεί δριμεία κριτική από τα ΜΜΕ στον Αρκά πολιτικό για τη συγκεκριμένη επιλογή. Το γεγονός όμως ότι η Εύη Τατούλη αποτελούσε ήδη την ψυχή του γραφείου του ήταν το κίνητρο για τον διορισμό της, αφού «χωρίς αυτή δεν κινείται τίποτα», λένε οι καλά γνωρίζοντες.
Το τελευταίο διάστημα, η εν δυνάμει πολιτεύτρια είναι μεταξύ Αθήνας και Τρίπολης και πηγαίνει πολύ συχνά στο παλιό πολιτικό γραφείο του πατέρα της, στην οδό Νίκης, που πλέον έχει γίνει το δικό της στρατηγείο. Η απόφαση άλλωστε να διεκδικήσει σταυρό προτίμησης στην Αρκαδία είναι ειλημμένη. Και αν κάποιος αναρωτιόταν με ποιο κόμμα, η απάντηση είναι εύκολη. Φυσικά με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι σχέσεις του πατέρα της με το κόμμα έχουν αποκατασταθεί πλήρως, όπως φάνηκε από τις τελευταίες εκλογές, όπου ο βασικός κυβερνητικός εταίρος αποφάσισε να μην κατεβάσει κόντρα υποψήφιο, στρώνοντας με ροδοπέταλα τον δρόμο του Τατούλη προς τη νίκη. Ωστόσο, όπως λένε οι γνωρίζοντες τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία στην Πελοπόννησο, η προσπάθειά της να συγκινήσει τους Νεοδημοκράτες δεν θα είναι εύκολη, ελέω της γυρολογικής πολιτικής συμπεριφοράς που επέδειξε ο πατέρας της όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, οι εποχές που οι πολιτικοί γόνοι ξεκινούσαν από θέση ισχύος αναφορικά με την εμπλοκή τους στα κοινά έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Η στήριξη στον Γιώργο και η οικογενειοκρατία
Την περίοδο της δικής του πολιτικής ερήμου, που ακολούθησε τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, ο Πέτρος Τατούλης στήριξε αναφανδόν τον Γιώργο Παπανδρέου, γεγονός που έδωσε λαβή στους πολιτικούς αντιπάλους του να κάνουν λόγο για πολιτικό «καιροσκόπο». Χαρακτηριστικά ήταν όσα έγραφε στο blog του τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου: «Κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είμαι από εκείνους που εύχονται ολόψυχα στο ΠΑΣΟΚ να επιτύχει στους στόχους που έθεσε. Μάλιστα, ήδη αναγνωρίζω ότι ο προοδευτισμός και η κοσμοπολίτικη νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού κατάφερε μόλις σε δύο εβδομάδες να κάνει πράγματα που ο Κώστας Καραμανλής δεν έπραξε ποτέ. Κι εννοώ εκείνο το περίφημο “Το κράτος δεν κομματικοποιείται” του κ. Καραμανλή, που ήλθε όμως ο κ. Παπανδρέου να το θέσει σε εφαρμογή και μάλιστα χωρίς να διατυμπανίζει και τόσο ηχηρά τις καλές του προθέσεις».
Την ίδια στιγμή, ο Πέτρος Τατούλης συνέχιζε τις επιθέσεις στον Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς τον «πρωτεργάτη της ήττας», ενώ σχολίαζε δηκτικά πως «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους κληρονόμους». Το βέβαιο είναι πάντως πως η Εύη Τατούλη στο νέο της αυτό ξεκίνημα έχει έτοιμο στον Νομό Αρκαδίας έναν πολύ δυνατό μηχανισμό, ο οποίος είναι η βαριά πολιτική κληρονομιά του πατέρα της, που όποτε διεκδίκησε τον σταυρό του αρκαδικού λαού, βγήκε κερδισμένος.
Του Σταύρου Παπαντωνίου, εφημερίδα “Παραπολιτικά”