Προσεχώς … στη Σπάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης

theodwrakisstavros-flynewsΤις περιοδείες ανά τη χώρα συνεχίζει ο κ. Στ. Θεοδωράκης σε μια προσπάθεια να κρατήσει τη συζήτηση για το «Ποτάμι» ζωντανή, παρά την απολύτως αναμενόμενη μείωση των ρυθμών λόγω θέρους.

Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την Κρήτη, σήμερα και αύριο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά και την Εδεσσα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα θα μεταβεί και στη Σπάρτη.

Η θερινή κινητικότητα του επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν είναι ασύνδετη με τη γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα πολιτικής ρευστότητας. Στο «Ποτάμι» επιθυμούν -καλού κακού- να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση φθινοπωρινών πολιτικών εξελίξεων που πιθανώς να οδηγούσαν ακόμα και σε πρόωρες εκλογές.

Ως εκ τούτου ο κ. Θεοδωράκης κρίνει ως ιδιαίτερης σημασίας την προσωπική επαφή με τα στελέχη και τους ενδιαφερόμενους να προσεγγίσουν, να ενταχθούν και ενδεχομένως να κατέλθουν και ως υποψήφιοι με το «Ποτάμι», όπως γράφει η Καθημερινή.

Ολες οι τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις του κ. Θεοδωράκη εντάσσονται στη γενικότερη αφήγηση που φαίνεται ότι έχει επιλέξει ο κ. Θεοδωράκης τους τελευταίους δύο μετεκλογικούς μήνες, βάσει της οποίας το «Ποτάμι» μπορεί -και οφείλει- να είναι ο «καταλληλότερος» κυβερνητικός εταίρος είτε μιας κυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ. είτε μιας αντίστοιχης με κεφαλή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης εξακολουθεί να διατηρεί αποστάσεις από την εξελισσόμενη συζήτηση περί ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

thebest