Ευρύ το αστυνομικό δελτίο για την Πελοπόννησο

Συνελήφθη, σήμερα (12.6.2014) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 25χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για κλοπή.

Συνελήφθη, σήμερα (12.6.2014) πρώτες πρωινές ώρες, στο Γεράκι Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα από κερματοδέκτη μηχανήματος, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (12.6.2014) το πρωί, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια Κορινθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία υλοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε ογδόντα επτά (87) άτομα, καθώς και σε τριάντα έξι (36) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα δύο (52) άτομα, ενώ συνελήφθησαν δεκαοκτώ (18) άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•    Ένας (1) ημεδαπός ΡOMA, για ναρκωτικά.
•    Δέκα (10) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•    Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
•    Έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν επτά (7) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος, στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 21, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) ανήλικο ημεδαπό ΡΟΜΑ, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά τις βραδινές ώρες της 26/27.12.2013, αφού αρχικά αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, στη συνέχεια διέρρηξαν συνολικά επτά (7) καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και προϊόντα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο το διέθεσαν έναντι χρηματικού ποσού στον ανήλικο ημεδαπό ΡΟΜΑ, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία (1) υπόθεση ληστείας σε οικία, που είχε γίνει την 13.3.2013 στο Μούλκι Κορινθίας.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 37 και 32 ετών, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας, 34 και 38 ετών και ένας 46χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη δύο άτομα, την 13.3.2013 το απόγευμα, στο Μούλκι Κορινθίας, μπήκαν σε προαύλιο χώρο οικίας ημεδαπών και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρήματα, κόσμημα και κινητό τηλέφωνο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών τους και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε Ιερούς Ναούς, καθώς και δύο (2) απόπειρες κλοπής σε κατάστημα και όχημα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι, ο 31χρονος, είχε διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις κλοπής και απόπειρες κλοπής, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας:

•    Τις βραδινές ώρες της 18/19.2.2012, διέρρηξε δύο (2) Ιερούς Ναούς και αφαίρεσε χρήματα.
•    Κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 22.2.2012 έως το πρωί της 23.2.2012, διέρρηξε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
•    Κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 31.3.2012 έως το πρωί της 1.4.2012, προσπάθησε να διαρρήξει όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Συνελήφθησαν, χθες (12.6.2014) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 30 και 39 ετών, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) διαβατήρια Αρχών Γαλλίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Σε συνέχεια του από 12.6.2014 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε σύλληψη τριών (3) ατόμων, για ληστεία σε βάρος ημεδαπού, η οποία έγινε προχθές (11.6.2014) το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, συμπληρωματικά ανακοινώνεται ότι, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου, χθες (12.6.2014) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείτο.

Συνελήφθη, χθες (12.6.2014) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 34χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη, χθες (12.6.2014) το μεσημέρι, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας και του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας, μία (1) 57χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ιταλίας, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.