Εκλογικές … συλλήψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

sillipsi4Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, ηλικίας 23 και 25 ετών   αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτoκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης.

Συνελήφθησαν, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Κοκκώνι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 57 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για μαστροπεία. Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου συνέλαβαν τους ανωτέρω, οι οποίοι προήγαγαν στην πορνεία με σκοπό το κέρδος, έναντι του χρηματικού ποσού των -100- ευρώ, 22χρονη αλλοδαπή υπήκοο Ρωσίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ σε βάρος της 22χρονης, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων». Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθησαν, χθες (17.5.2014) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 33 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει 2 ακόμα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται. Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβάσιας, του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη και του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, χθες το πρωί, στον Άγιο Δημήτριο και στη Δαιμονιά Λακωνίας, διέρρηξαν δύο οικίες ημεδαπών, και αφαίρεσαν συνολικά μία ηλεκτρονική συσκευή και χρήματα, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί των Αστυνομικών Υπηρεσιών Λακωνίας, όπου λίγο αργότερα, εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν, ενώ κατασχέθηκε το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε προχθές  ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 369 άτομα, εκ των οποίων 247 ήταν ημεδαποί και 122 αλλοδαποί, καθώς και σε 218 οχήματα και σε 44 καταστήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 56 άτομα, από τα οποία 19 ήταν ημεδαποί και 37 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 17 άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
•Μία ημεδαπή στη Αργολίδα, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -1.100.022,15- ευρώ.
•Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Τέσσερις αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Δύο ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Τρεις ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
•Δύο ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Δύο αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 82 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, 4 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, φορτηγών οχημάτων αγροτικού τύπου, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, προχθές (15.5.2014) το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 18 και 27 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα 3 συνεργούς τους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από το απόγεμα της 13.5.2014 έως τις πρωινές ώρες της 14.5.2014, στο Άργος και την Αγία Τριάδα Αργολίδας, αφαίρεσαν δύο φορτηγά οχήματα αγροτικού τύπου, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν άλλα δύο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.