Καταγγελία: Υπέρογκα τέλη ύδρευσης στο Καστόρι!

Κύριοι, με δυσάρεστη έκπληξη λάβαμε τα ειδοποιητήρια πληρωμής των τελών ύδρευσης της τρέχουσας περιόδου. Σε δραματικές συνθήκες εντεινόμενης  οικονομικής κρίσης, που εξακολουθεί να πλήττει και τα χωριά της περιφέρειας του Δ.Σ Σπάρτης,

καλούμαστε να καταβάλουμε βεβαρυμμένα ποσά για την ύδρευση στην ΔΕΥΑΣ.

Συγκεκριμένα, ενώ προ της ένταξης στην ΔΕΥΑΣ, καταβάλαμε ετήσιο πάγιο 25 ευρώ ανά παροχή, μετά την ένταξη είχαμε δύο προσαυξήσεις:
1.    επιβολή ΦΠΑ 23% επί των 25 ευρώ
2.    πρόσθετη χρέωση 0,15 ευρώ /κ.μ. επί της κατανάλωσης, +13% ΦΠΑ

Ενώ όσα ακίνητα έχουν αποχέτευση πρέπει πλέον να καταβάλλουν  και 30 ευρώ+ΦΠΑ 23% για την αποχέτευση αυτή… Με αποτέλεσμα π.χ. ένα εμπορικό κατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία Καστορείου, ακόμη και με ελάχιστη κατανάλωση νερού, να είναι υποχρεωμένο να πληρώσει , αντί για τα 25 ευρώ, τώρα 70 ευρώ ετησίως.

Η υποδομή είναι πολύ παλαιά , με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας, ενώ το νερό έρχεται με φυσική ροή από το βουνό, με διάφορες προσμίξεις και ακαθαρσίες, που το καθιστούν ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Από όσο γνωρίζουμε τα τέλη αυτά είναι κατά πολύ υψηλότερα ακόμη και από της Αθήνας….(επισυνάπτουμε τιμολόγιο ύδρευσης-αποχέτευσης νοικοκυριού της Αθήνας)

Θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το άδικο αυτό μέτρο και να σας καλέσουμε να αναθεωρήσετε την πολιτική τιμών σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα όπως αυτό της ύδρευσης, σαν κοινού και απαραίτητου αγαθού για τους πολίτες.

Καστόρειο     Τρίτη 21 ιαν.2014