Εορτασμός της επετείου για την Εθνική Αντίσταση

Με το Νόμο 1285/82 καθιερώθηκε η Επέτειος της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα Πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στα στρατεύματα κατοχής 1941-1944. Την  Κυριακή  24  Νοεμβρίου 2013 λοιπόν

θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης και επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 εκτελεσθέντες στο Μονοδέντρι από τα στρατεύματα κατοχής.

Προβλέπονται οι κατωτέρω εκδηλώσεις:
Γενικός Σημαιοστολισμός  Δημοσίων , Δημοτικών , Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 24ης -11-2013.
        
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των  Καταστημάτων  των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 24ης -11-2013 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

Ώρα 10.25   Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30   Τέλεση Μνημόσυνου στο Μητροπολιτικό Ναό.

Θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Παναγιώτη Κομνηνό, Δικηγόρο, μέλος του Δικηγορικού συλλόγου Σπάρτης.

Μετάβαση στο Ηρώο των 118 εκτελεσθέντων στο Μονοδένδρι.

Ώρα 11.55   Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Ηρώο των 118.

Ώρα 12.00  Επιμνημόσυνη δέηση. Προσευχή από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.

Ομιλία από εκπρόσωπο των τοπικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.
                      
Προσκλητήριο εκτελεσθέντων                  
 
Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.

1)Εκπρόσωπο της Βουλής  των Ελλήνων 2) Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 3) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας 4)Δήμαρχο Σπάρτης 5) Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας 6) Εκπρόσωπο  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας 7) Εκπρόσωπο  Λιμενικών Υπηρεσιών Λακωνίας 8)Πρόεδρο της Ενώσεως Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου   9)  Εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών  Λακωνίας 10) Εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 11) Εκπροσώπους  παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων  Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ, ΠΣΑΕΕΑ).

Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να πρωτοστατήσει  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ.κ. Ευστάθιος , καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι κ. κ.  Βουλευτές Νομού,  οι Πολιτικές  Δικαστικές  και Στρατιωτικές  Αρχές.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
Τη Δοξολογία   η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης την παρά-    ταξη και απόδοση  τιμών το ΚΕΕΜ  Σπάρτης ,την οργάνωση της τάξης  η  Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.
Τελετάρχες ορίζονται η κα Αφροδίτη Γρηγοράκου, ο κος Βασίλειος Μανιατάκος υπάλληλοι της  Π.Ε  Λακωνίας και ο κος Νίκωνας Ρασσίας υπάλληλος του Δήμου Σπάρτης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                              
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ