Οι εκλογές θα διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Ελληνική οικονομία

Τη στιγμή που πολίτες και επιχειρήσεις στο σύνολο τους αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστια εμπόδια ώστε ν’ ανταπεξέλθουν στα προβλήματα τους, οι κυβερνητικοί εταίροι με την συμπεριφορά τους και η αντιπολίτευση με την ανευθυνότητά της, κινδυνεύουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, που θα καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία.

Δεν έχει ακόμα περάσει ένας χρόνος από τις οικονομικά καταστροφικές διπλές εκλογικές αναμετρήσεις και η ελληνική οικονομία, ασθμαίνοντας, προσπαθεί να βρει δρόμο ανάταξης μέσω της αύξησης της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων, της ανάκαμψης του τουρισμού και της ανάπτυξης άλλων, δυστυχώς ξεχασμένων την περίοδο της πλασματικής ευμάρειας, κλάδων όπως τα τρόφιμα και η αγροτική παραγωγή. Σήμερα, οι 1,5 εκ άνεργοι, οι αγωνιούσες και καθημερινά αποδεκατιζόμενες επιχειρήσεις και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έχουν υποστεί τις οριζόντιες περικοπές, περιμένουν άμεσα απαντήσεις που θα έλθουν από ένα σοβαρό, μελετημένο και ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, στη διαμόρφωση του οποίου σε τίποτε δεν θα βοηθήσει μια άκαιρη και πολωτική εκλογική αναμέτρηση.
Οι εκλογές –με δεδομένη και την Προεδρική εκλογή του 2015- θα επιτείνουν την πολιτική αστάθεια και θα λειτουργήσουν ως αντικίνητρο, όχι μόνο για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την ανάληψη κάθε σημαντικής οικονομικής πρωτοβουλίας από τον ιδιωτικό τομέα. Θα αναιρέσουν επίσης το μήνυμα της διάθεσης πολιτικής συνεργασίας, που ήταν η θετικότερη πλευρά των πολιτικών εξελίξεων της τελευταίας διετίας. Ενώ μετά την χρεοκοπία θα έπρεπε να προσπαθούμε συνεχώς και με κάθε τρόπο ν’ αποκαταστήσουμε τη θέση του αξιόπιστου συνομιλητή (βάσει δημοσιευμάτων αναβάλλεται προs το παρόν η δόση των 3,3διs), αντ’ αυτού κυβερνητικά κόμματα και αντιπολίτευση θα στείλουν πάλι το μήνυμα ότι αδυνατούν να συνεννοηθούν, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα και την πορεία της χώρας.

Η Δράση πιστεύει ότι πριν καν συζητήσουμε για εκλογές, πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί η χώρα και να έχουν μπει τα θεμέλια ενός σχεδίου ανοικοδόμησης. Κάθε άλλη επιλογή απλώς θα αποτελειώσει ό,τι έχει μείνει ακόμα όρθιο και ζωντανό στην ελληνική οικονομία.