Δήλωση Γ.Αποστολάκου για τη Λάκαινα γυναίκα

Ο υπ. Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση :«Η Ελληνίδα και ιδιαίτερα η Λάκαινα γυναίκα πάντοτε κατείχε κεντρικό ρόλο στην Ελληνική και στην τοπική μας κοινωνία, αντίστοιχα.

Η μάνα, η γιαγιά, η αδερφή, η κόρη με τους πολλαπλούς ρόλους στους κόλπους κάθε Λακωνικής οικογένειας. Η επιστήμονας, η επιχειρηματίας, η υπάλληλος, η εργαζόμενη, η αγρότισσα που μοχθεί και ξεχωρίζει στον εργασιακό της βίο. Η νοικοκυρά, η συνταξιούχος, η άνεργη που δεν σταματά ποτέ να προσφέρει στους δικούς της ανθρώπους. Γυναίκες που έδωσαν απλόχερα στο παρελθόν, ανταπεξέρχονται στις σύνθετες απαιτήσεις του σήμερα και διαμορφώνουν τους όρους του αύριο.
Η παρούσα δύσκολη συγκυρία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες τις γυναίκες. Η ανεργία μεταξύ των γυναικών εκτοξεύτηκε, τα εργασιακά τους δικαιώματα πολλές φορές καταπατούνται, η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας καρκινοβατεί, η μητρότητα δεν στηρίζεται εμπράκτως και πολύπλευρα. Ταυτόχρονα, η αγωνία τους για το μέλλον μεγαλώνει, όχι μόνο για το δικό τους, αλλά και για αυτό της οικογενείας, των παιδιών και των δικών τους ανθρώπων.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για την πολύπλευρη στήριξη της Λάκαινας γυναίκας αποτελεί για εμένα προτεραιότητα. Ειδικότερα :
•Ίσες ευκαιρίες παντού.
•Ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.
•Εξάλειψη των εργασιακών διακρίσεων.
•Πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών.
•Κίνητρα και στήριξη της μητρότητας.
Ως σύζυγος Λάκαινας και πατέρας μίας 20χρόνης κόρης ξέρω από πρώτο χέρι τα θέματα που απασχολούν τη γυναίκα της Λακωνίας. Τα ζω καθημερινά και με προβληματίζουν εξίσου. Τα βλέπω στις επαφές μου με γυναίκες στη Σπάρτη, στο Γύθειο, στη Σκάλα, στους Μολάους, στην Ελαφόνησο, παντού. Άλλωστε, εμείς οι Λάκωνες γνωριζόμαστε καλά και ξέρουμε πως για να πάμε μπροστά πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Στις 6 Μαΐου ζητώ τη στήριξη των γυναικών της Λακωνίας.»