100 χρόνια Φιλαρμονική Κροκεών

Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ιστορική απόφαση μιας ομάδας Κροκεατών με όραμα που θα έμελλε να αποτελέσει και να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αγαπητοί/ες φίλοι/φίλες,
Αγαπητοί/ες συμπατριώτες/συμπατριώτισσες,

Το έτος 2025 γιορτάζουμε τα 100 χρόνια ζωής της Φιλαρμονικής μας και του Συλλόγου μας.  1925-2025.
Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ιστορική απόφαση μιας ομάδας Κροκεατών με όραμα που θα έμελλε να αποτελέσει και να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΡΟΚΕΩΝ και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΟΚΕΩΝ άντεξαν στο χρόνο παρά τις αντιξοότητες που κατά καιρούς παρουσιάστηκαν. Ανάθρεψαν και έδωσαν εφόδια σε πολλές γενιές Κροκεατών. Κάποιοι μάλιστα τα αξιοποίησαν κάνοντας λαμπρές καριέρες στο μουσικό και καλλιτεχνικό χώρο.
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΡΟΚΕΩΝ αποτελείται από 80 και πλέον μέλη όλων των ηλικιών, από παιδιά μέχρι εργαζόμενους ενήλικες, που διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους αφιλοκερδώς και εθελοντικά. Χάρη στο μεράκι και την αγάπη των µελών της ξεπερνιούνται οι δυσκολίες και έτσι η Φιλαρμονική μας συνεχίζει το ταξίδι της.
Είναι μια Φιλαρμονική ερασιτεχνών που επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο αφού ψυχαγωγεί, καλλιεργεί, ενώνει και κοινωνικοποιεί. Δυστυχώς όμως, χωρίς σταθερή κρατική επιχορήγηση και με μοναδικούς πόρους τις συνδρομές των μελών και τα έσοδα από δωρεές, γίνεται πολύ δύσκολη η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών.
Μια από τις πάγιες ανάγκες μας είναι και οι στολές της Φιλαρμονικής μας. Η εμφάνισή της σήμερα αποτελείται από  δύο διαφορετικές σε χρωματισμό και ύφος στολές, μπλε και κόκκινες, οι οποίες υπάρχουν από το 1990! Δεν υπάρχει καμία ομοιομορφία και καμία στολή δεν είναι ολοκληρωμένη καθώς λείπουν, σε άλλες τα παντελόνια, σε άλλες τα σιρίτια ενώ δεν υπάρχουν καθόλου καπέλα. Το βασικότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές στολές για να καλύψει όλα της τα μέλη.
Απευθύνουμε κάλεσμα και σε σας, γνωρίζοντας την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τον τόπο και τον πολιτισμό, για συμμετοχή στην οικονομική καμπάνια που ξεκινάμε με στόχο την συλλογή χρημάτων για την κατασκευή νέας στολής για την Φιλαρμονική μας.
Γίνε κι εσύ αρωγός στην προσπάθειά μας να αποκτήσει η Φιλαρμονική Κροκεών νέες στολές και να τιμηθεί η παράδοση και η προσφορά της.

Ο κάθε χορηγός θα τιμηθεί και θα μνημονευθεί στις επετειακές εκδηλώσεις του Συλλογου και το όνομα που θα επιλέξει θα κεντηθεί στο εσωτερικό της στολής.

Παρακολουθήστε το βίντεο/πρόσκληση στο οποίο συμμετέχουν
τα ίδια τα μέλη της Φιλαρμονικής

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με  το τηλέφωνο (+30) 6988 783779 αλλά και στο site του συλλόγου www.politistikoskrokeon.gr

Με εκτίμηση / Kind Regards
τα μέλη του  Δ.Σ. του Συλλόγου / the Association Board Members