Τρίπολη | Κλειστές και χωρίς πιστοποίηση οι παιδικές χαρές

Κλειστές θα παραμείνουν οι παιδικές χαρές στην πόλη της Τρίπολης λόγω μη πιστοποίησης.

Μετά από διαμαρτυρίες γονέων για τον αποκλεισμό της παιδικής χαράς στην πλατεία Φιλικών στον δήμο Τρίπολης το ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε με τον δήμο Τρίπολης όπου και ενημερώθηκε ότι όλες οι παιδικές χαρές πρέπει να παραμείνουν κλειστές μέχρι να λάβουν την παραίτηση πιστοποίηση.

Ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαδημητρίου υπεύθυνος καθαριότητας και πρασίνου, ανέφερε ότι μπήκαν κορδέλες στην παιδκή χαρά στην πλατεία Φιλικών προκειμένου να απαγορευτεί η είσοδος και η χρήση παιχνιδιών. Καμία παιδική χαρά εκτός από αυτή που βρίσκεται στην πλατεία Θεοκρίτου, δεν έχει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Ο αποκλεισμός έγινε γιατί δεν υπάρχει η πιστοποίηση που απαιτείται προκειμένου οι παιδική χαρά να είναι απόλυτα ασφαλής για την ακεραιότητα των παιδιών.

Ο δήμος Τρίπολης είναι σε διαδικασία πιστοποίηση δεκάδων παιδικών χαρών του δήμου, αλλά έως τότε τα παιδιά δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν.

Ας ελπίσουμε οι διαδικασίες να κυλήσουν ομαλά και άμεσα οι παιδικές χαρές να ανοίξουν ξανά, όντας ασφαλείς και ακίνδυνες για τους μικρούς πολίτες του δήμου.

Έφη Καστραντά