Συνταξιούχοι Λακωνίας | Η δύναμη είναι στην ενότητα

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η συνάντηση του σωματείου μας την Δευτέρα, 26 Φεβ. 2018. Η φιλόξενη αίθουσα του ΚΑΠΗ στη Σπάρτη γέμισε από συνταξιούχους που όπως είναι φυσικό έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η συνάντηση άρχισε με μια εισαγωγή του προέδρου Βασίλη Σαραντόπουλου ο οποίος μας ενημέρωσε για τις δράσεις του σωματείου και τα σχέδια για το μέλλον. Ένα από αυτά είναι η προσπάθεια να αποκτηθεί στέγη για το σωματείο.

Ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Σοφός Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ ο οποίος κάλεσε τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στο μέτωπο αντίδρασης.

«Και η Λακωνία θα δώσει ηχηρή απάντηση» είπε και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να θέσουν απορίες, ζητήματα και θέσεις για όσα αντιμετωπίζουν από τις περικοπές αλλά και από τη λειτουργία του Κράτους.

«Η κατάσταση που επικρατεί δεν μπορεί να συνεχιστεί»
«Με αίμα και ιδρώτα είναι πληρωμένα αυτά που σήμερα μας κόβουν.!
Τι συντάξεις θα απομείνουν μετά από τον επανυπολογισμό λόγω προσωπικής διαφοράς από το 2019; Δεν θα περάσει γιατί θα βρουν τους συνταξιούχους στην πρώτη γραμμή κινητοποίησης».
«Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να εμπιστεύονται τους διάφορους εργατολόγους αλλά στον δικό τους μαζικό αγώνα»
«Οι παράνομες παρακρατήσεις θα πρέπει να επιστραφούν σε όλους και δεν θα πρέπει να υποχρεώνονται οι συνταξιούχοι να κάνουν αιτήσεις και έξοδα»

Αποφασίστηκε να διεξαχθούν εκλογές του Σωματείου για την ανάδειξη διοίκησης (η παρούσα είναι προσωρινή) του Σωματείου τον Μάιο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν προτάσεις για το μεγάλωμα του σωματείου. Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία παραρτημάτων στους άλλους δήμους της Λακωνίας.

Ανακοινώθηκε ότι στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης θα βρίσκεται εκπρόσωπος του Σωματείου (Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη) από τις 10 μέχρι 11 το πρωί για τυχόν ερωτήσεις και για να γίνετε μέλη. Η συνδρομή είναι 5 ευρώ ετησίως.

Πυκνώστε τις γραμμές του Σωματείου μας. Γραφτείτε και πάρτε μέρος.
Η δύναμη είναι στην ενότητα.