Συνταγή για ταραμοκεφτέδες από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 5-6 άτομα
100 γρ ταραμά, άσπρο ή κόκκινο
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
200 γρ μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο και στιμμένο καλά
1 κ σ μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ σ δυόσμο ψιλοκομμένο
αλεύρι
καλαμποκέλιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Ξεπλένουμε τον ταραμά σε κρύο νερό και τον στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μπολ το κρεμμύδι, την ψίχα ψωμιού, τον μαιντανό, τον δυόσμο και τον ταραμά και ζυμώνουμε καλά το
μείγμα, προσθέτοντας, αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό. (1/2 κ σ)

2. Σκεπάζουμε το μείγμα με σελοφάν και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

3. Παίρνουμε κουταλιές, τους αλευρώνουμε σαν κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο.

4. Τους γυρίζουμε για να ροδοκοκκινίσουν και τους βγάζουμε σε
χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Σερβίρονται ζεστοί, σαν συνοδευτικός μεζές με το ούζο ή το τσίπουρο.

Ακόμα και κρύοι είναι ένα εξαιρετικό δεκατιανό.