Συνήθεια πλέον οι … κλοπές και τα ναρκωτικά στην Πελοπόννησο!

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), τρεις ημεδαποί, ηλικίας 26, 27 και 31 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, στο Άργος Αργολίδας, αφαίρεσαν όχημα αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και όχημα ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία περίπτωση κλοπής, σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 7.11.2015, στο Βραχάτι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται δύο ανήλικοι ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε σήμερα το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, όταν τρείς άγνωστοι δράστες, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και δύο περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικία και όχημα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους –Μυκηνών Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι ο 23χρονος κατά το χρονικό διάστημα από την 7.1.2016 έως και την 5.3.2016, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών Αργολίδας διέπραξε συνολικά δύο κλοπές δίκυκλων οχημάτων ημεδαπών και δύο διαρρήξεις- κλοπές σε οικία και όχημα ημεδαπών, από όπου αφαίρεσε συνολικά χρήματα και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, καθώς και τα ανωτέρω δίκυκλα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.