Σουπιές με μαρούλια από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα του τρόπου παρασκευής

Υλικά
1 κιλό σουπιές
2 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
1 φλ τσ ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ σ αλεύρι

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές (για να καθαριστούν εύκολα τις αφήνετε για 1 ώρα στην κατάψυξη). Βάζετε το λάδι να κάψει σε απλωτή κατσαρόλα, κόβετε τις σουπιές
σε μικρά κομμάτια και τις τσιγαρίζετε μαζί με τα κρεμμύδια.
2. Πλένετε καλά τα μαρούλια και τα χοντροκόβετε, πλένετε και τον άνηθο και τον ψιλοκόβετε. Τα προσθέτετε στις σουπιές, με το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν,
χωρίς νερό γιατί τα μαρούλια θα βγάλουν αρκετό, όσο σιγοβράζουν.
3. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι του, διαλύετε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και το απλώνετε επάνω στο φαγητό. Ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού
και το αφήνετε να βράσει για 5′, μέχρι να “δέσει” η σάλτσα του.