Μοναδικές συνταγές από τη Μαίρη Παναγάκου για τους αναγνώστες του Flynews.
Μη ξεχνάτε κάθε Παρασκευή στις 9:45 στην πρωϊνή ζώνη του FLY 89,7 η αγαπημένη σας σεφ Μαίρη Παναγάκου, δίνει υπέροχες-ξεχωριστές συνταγές και ραδιοφωνικά. Συντονιστείτε εδώ: FLY 89.7 Live
Δείτε τις αναλυτικά:
Λικέρ Ρόδι
Υλικά
6 ρόδια μεγάλα, τα σποράκια
1 1/2 λ τσίπουρο, ή κονιάκ, ή βότκα ή ανάμεικτα
600 γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
Τρόπος παρασκευής
1. Τοποθετούμε τα σποράκια σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε τα ποτά, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Βιδώνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος
για να ωριμάσει. Το ανακινούμε καθημερινά για να λιώσει η ζάχαρη.
2. ‘Οταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε με διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.
3. Αν θέλουμε πιό έντονο βαθύ ρόδινο χρώμα, ρίχνουμε στο λικέρ 2 κ σ γρεναδίνη.
Μαρμελάδα ρόδι
Υλικά
4 ποτήρια χυμό ροδιού
3 1/2 ποτήρια καστανή ζάχαρη
2 κ σ μέλι
3 κ σ σποράκια ροδιού
2 κ σ χυμό φρέσκου λεμονιού
1 κλαράκι βασιλικού ή άλλου αρωματικού
Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζουμε και στίβουμε 5-6 μεγάλα κόκκινα ζουμερά ρόδια, στον στίφτη του χεριού. Σουρώνουμε με τουλπάνι τον χυμό, ώστε να απομακρύνουμε κάθε ξένο σώμα.
2. Μετράμε τον χυμό, τον ρίχνουμε σε κατσαρόλα, μαζί με την ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 1/2 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία και ξαφρίζουμε τακτικά.
3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τα σποράκια και το μέλι. Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για άλλα 30-40′. Ξαφρίζουμε από την επιφάνεια, τον λίγο αφρό που θα σχηματιστεί.
4. Όταν παρατηρήσουμε ότι η μαρμελάδα μας αποκτά το διαυγές ρουμπινί χρώμα και δημιουργούνται φουσκαλίτσες στην επιφάνεια, πλησιάζουμε στο τέλος της ετοιμασίας της
μαρμελάδας. Ρίχνουμε το κλαράκι του βασιλικού, ή όποιο άλλο αρωματικό βοτάνι μας αρέσει.
5. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αφαιρούμε το αρωματικό βοτάνι και τοποθετούμε την ρουμπινιένια μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βαζάκια.
6. Βιδώνουμε τα βαζάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο