Το Πάσχα είναι εδώ και η γνωστή σεφ Μαίρη Παναγάκου σας δίνει μέσω του flynews, την καλύτερη συνταγή για να τα φτιάξετε!
Λαζαράκια – Συνταγή Μαίρης Παναγάκου
Υλικά για 10-12 Λαζαράκια
440 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ γλ αλάτι
225 γρ ζάχαρη
110 γρ ελαιόλαδο
120 γρ κανελλόνερο (νερό που έβρασε με 1 ξύλο κανέλλας)
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κ σ κοφτές σκόνη κανέλλας
3 κ σ σταφίδες ξανθές
3 κ σ καρυδόψιχα τριμμένη
Τρόπος παρασκευής
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Βάζουμε σε λεκάνη το
κοσκινισμένο αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μια λακκουβίτσα. Εκεί
ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κανελλόνερο
με την διαλυμένη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να
έχουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
2. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει και πλάθουμε
ανθρωποζυμαράκια με τα χεράκια τους σταυρωμένα και το σώμα σπαργανωμένο.
3. Μπήγουμε γαρυφαλλάκια για μάτια, στόμα και στα χέρια και τα αφήνουμε
να ξεκουραστούν για 1 ώρα περίπου σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό
χαρτί σε
φούρνο στους 50ο.
4. Τα απλώνουμε, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180ο στις
αντιστάσεις για 20′ στη μεσαία σχάρα.
5. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν.