Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της Πελοποννήσου την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

«Είναι ομόφωνη θέση όλων των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ για την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, με κλείσιμο των καταστημάτων μας, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 & 31 Ιανουαρίου στην Σπάρτη, θα συζητηθεί και θα διατυπωθεί το θεσμικό πλαίσιο και οι προτάσεις μας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, μέχρι τότε, καλείσθε να καταβάλετε κάθε προσπάθεια με τα Μέλη σας, ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η προσπάθειά μας για καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, καλείσθε να εκφράσετε την άμεση και αμέριστη συμπαράστασή σας στους κοινωνικούς φορείς (αγρότες, επιστημονικούς φορείς, εργαζόμενους) που συμμετέχουν στην απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, και να ενώσουμε τις φωνές μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ώστε το μήνυμα που θα φθάσει στους Δανειστές και στην Κυβέρνηση να είναι δυνατό, ξεκάθαρο και κυρίως αποτελεσματικό.»

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με τους δίκαιους αγώνες των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής μας, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη χρονική περίοδο.

Οι αγρότες έχουν ήδη υποστεί μείωση του εισοδήματός τους από την εφαρμογή των αντιαγροτικών πολιτικών. Ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν υπογραφεί στο 3ο μνημόνιο διαλύουν την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία.

Οι αγρότες μας και οι μικροκαλλιεργητές αποτελούν την παραγωγική βάση της χώρας μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εξόντωσή τους με στόχο να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων.

Οι δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών μας είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής που είναι προϋπόθεση για τη διάσωση της ίδιας της πατρίδας μας και του λαού μας.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ