Εφιάλτης για 200.000 ανθρώπους τα ελβετικά δάνεια

Από την Κέρκυρα και το «παλάτι διεκδίκησης» συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου. Πρόκειται για ένα ταξίδι με στάση σε κάθε γωνιά της Ελλάδος «…και το Καστελόριζο πρέπει να μάθει για την Ιστορική απόφαση 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκανε ΔΕΚΤΗ την ασκηθείσα συλλογική αγωγή…»
Με βάση τα όσα προανήγγειλαν ήδη και όπως φαίνεται τα εννοούσαν το ταξίδι με προορισμό κάθε πόλη, χωριό, ακριτικό νησί ξεκίνησε από το Λιμάνι του Πειραιά και την φτωχομάνα Θεσσαλονίκη όπου κατάφεραν και εισέπραξαν την ομόφωνη στήριξη των Δημοτικών Συμβουλίων.
Σειρά είχε το «φιόρο του Λεβάντε», όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να παρέμβουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων που συνεδρίαζε στην Ζάκυνθο, εξασφαλίζοντας εξίσου ένα ηχηρό ψήφισμα στήριξης από την συντριπτική του πλειοψηφία.
Έτσι λοιπόν στις 13 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα στο Μον Ρεπό στο οποίο θα λάβει χώρα το Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα ένα ΨΗΦΙΣΜΑ στήριξης και κρατώντας στα χέρια «το κλειδί του σπιτιού του»- το οποίο και θα παραδώσει- και 48 «ιστορικές» σελίδες (334/2016 Π.Π.Α), ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ), Παντελής Αντωνιάδης, θα παρέμβει και θα τοποθετηθεί.
Νωρίτερα τόνισε «…Κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει φωνή, μα η φωνή και ο λόγος του μπορούν να ακουστούν δυνατότερα μέσω των θεσμικών οργάνων της πολιτείας και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αποδείξει πως στέκεται αρωγός. Γνωρίζω πως πάντα στέκετε στο ύψος των περιστάσεων, έτσι πρώτος εγώ θα τολμήσω αύριο να δείξω την εμπιστοσύνη μου δημόσια δίνοντας ΟΧΙ το κλειδί του σπιτιού μου, αλλά τις ελπίδες χιλιάδων οικογενειών…».
Τονίστηκε ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή παρέμβασης τους από το γνωστό «παλάτι διεκδίκησης» Μον Ρεπό, καθώς οι ίδιοι δεν διεκδικούν παλάτια.
Διεκδικούν το δίκαιό τους…
Το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο αποτελεί έναν εφιάλτη για περίπου 200.000 συνανθρώπους μας (συνυπολογίζοντας εγγυητές και συνοφειλέτες). Η δε Ευρώπη στο σύνολο της ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια συναφθείσες δανειακές συμβάσεις.

Παντελής Αντωνιάδης