Επιτυχημένη η ημερίδα για τη λίπανση της ελιάς

Την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Παλαιοπαναγιάς ενημερωτική Ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση των αναγκών θρέψης της ελιάς.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν οι ΑΣ Ανωγείων, Γοράνων, Ξηροκαμπίου, Καλυβίων και Παλαιοπαναγιάς υπό την αιγίδα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και τη χορηγία της Φυτοθρεπτικής.

Παρουσιάστηκαν οι ανάγκες της ελιάς σε θρεπτικά συστατικά και πως αυτές υπολογίζονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα εδαφοανάλυσης και το είδος του λιπάσματος.

Επίσης παρουσιάστηκαν τα στοιχεία των εδαφολογικών αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν την τριετία 2012-2015 μέσα από τα Προγράμματα Ελαιοκομικών Φορέων που εκπονεί η ΕΑΣ Λακωνίας

Οι εισηγήσεις έγιναν από τον Γεωπόνο Υποψήφιο Διδάκτωρα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κο Αρριανά Δημήτριο και το Γεωπόνο Σύμβουλο επιχειρήσεων και εκπονητή του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιοκαλλιέργειας των ΟΕΦ της ΕΑΣ Λακωνίας, τη συζήτηση συντόνισε ο Γεωπόνος Δρ. Στρατάκος Γεώργιος.

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του συνεταιριστικού κινήματος.