“Εισαγγελική παρέμβαση για τη μη καταβολή ενισχύσεων”

«Αναζήτηση και απόδοση ευθυνών μέσω εισαγγελικής παρέμβασης για την μη καταβολή ενισχύσεων έως σήμερα»

Η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας μετά από πρόταση της και ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων συζήτησε και αποφάσισε να ζητηθούν και αποδοθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση για την μη καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων α) υπόλοιπα του έτους 2012 και β) το σύνολο των ενισχύσεων για το 2013 δικαιούχων του προγράμματος Μέτρο 2.1.4 Π.Α.Α. 2007-2013 Γεωγροπεριβαλλοντικά Δράση 1.1. Βιολογική Γεωργία, 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία κ.α. Προς τούτο, εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. για την υλοποίηση της απόφασης σε συνεργασία με τη Νομική μας Σύμβουλο. Σημειωτέο ότι το ποσό ως προκύπτει από τις καταστάσεις πληρωμών ανέρχεται περίπου στο ποσό 2.800.000€ για τους δικαιούχους για το 2013.

Πληροφορίες: 6936363268, enosibiolak@gmail.com

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Στις 15 Μαρτίου 2016, έγινε η προγραμματισμένη εκλογική διαδικασία της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας για Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι Νεοεκλεγμένοι για το Δ.Σ. θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική Συνέλευση για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν οι συμμετέχοντες.

Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, οι επιτυχόντες της εκλογικής διαδικασίας εκλήθησαν όπως προβούν σε συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου ως ορίζει το καταστατικό. Μετά από προτάσεις που κατατέθηκαν και διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα η συγκρότηση ως κάτωθι:

Πρόεδρος: Καραμπάσης Δημήτρης (Κροκεές Λακωνίας)

Αντιπρόεδρος: Αλέξης Παναγιώτης (Κεφαλάς Λακωνίας)

Γραμματέας: Αγγελάκος Παναγιώτης (Πετρίνα Λακωνίας)

Ταμίας: Βλάχος Λάμπρος (Αγ. Ανάργυροι Λακωνίας)

Μέλος: Σωτήραλης Παρασκευάς (Νεάπολη Λακωνίας)

Αναπληρωματικό Μέλος: Λιάπης Νίκος (Κροκεές Λακωνίας)

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος, θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους και ειδικά τους εκλεγμένους στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επιστολή προς:
1. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου

2. Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ κ.κ. Μωυσίδη και Αποστολάκη

3. Προϊστάμενο Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Φρ. Μαχλέρα

«Πρόσκληση προς ενημέρωση Βιοκαλλιεργητών – Βιοκτηνοτρόφων Π.Ε. Λακωνίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Κύριοι,

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας και συγκεκριμένα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να σας προσκαλέσει στη Λακωνία, με σκοπό την διοργάνωση ημερίδας ενημέρωσης. Την επιλογή ημερομηνίας και ώρας την αφήνουμε στην διακριτική σας ευχέρεια. Εμείς θέτουμε μόνο ως χρονοδιάγραμμα την απάντηση σας έως τις 10 Απριλίου 2016.

Τα θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν αφορούν α) το πρόγραμμα 2007-2013, β)το πρόγραμμα 2014-2020, γ) την από 18-2-2016 επιστολή μας, δ) το με αρίθμ. Πρωτ. 7361 έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ με την υπογραφή του κ. Μαχλέρα Φραγκίσκου το οποίο εστάλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ε) βάση ποιας νομοθεσίας Ελληνικής και Ευρωπαϊκής προβλέπονται τα όσα αναφέρονται στο υπ. αρίθμ. 7361 έγγραφο σας, στ) ποια τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, επάγγελμα) της ανώνυμης «Ομάδας Υποστήριξης Εφαρμογής Γεωργοπεριβαλλοντικών Ενισχύσεων», οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δίνουν εντολές στις Δ.Α.Ο.Κ.

Γνωρίζουμε ήδη ότι την Κυριακή 13 Μαρτίου ήσασταν στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ενημέρωση της Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος.

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας

Ο Πρόεδρος

Καραμπάσης Δημήτρης