Δωρεά «ζωής» με 5 μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο | video

Μια ξεχωριστή μέρα για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ήταν η Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 αφού η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής προχώρησε στη δωρεά πέντε μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, τύπου FRISENIUS 5008S, και σε λοιπό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αξίας 125.000 δολαρίων.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής μεταξύ άλλων βρέθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής του Π.Γ.Ν.Τρίπολης, κ. Πονηράκος Βενετσάνος ο οποίος ευχαρίστησε την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής για τη δωρεά αυτή στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αλλά ευχαρίστησε και την κυρία Γκουντάνη για τις μεγάλες δωρεές που έχει πραγματοποιήσει στο Νοσοκομείο.

Η διευθυντήρια της μονάδας τεχνητού νεφρού κυρία Δέσποινα Καλτσίδου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη δωρεά ζωής, όπως χαρακτηριστικά είπε. Επίσης, μίλησε για λειτουργικά θέματα της μονάδας και για τα μηχανήματα τα οποία είναι υπερσύγχρονα και θα παρέχουν καλύτερη θεραπεία στους ασθενείς.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μίλησαν για τη δωρεά αυτή, καθώς ο πρόεδρος λόγω ατυχήματος δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην τελετή. «Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε και να φροντίζουμε το δημιούργημά μας που ονομάζεται Παναρκαδικό Νοσοκομείο», επεσήμαναν.

Έδωσαν την υπόσχεση ότι οι δωρεές δεν θα σταματήσουν εδώ, και επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρχει θέληση να αναβαθμιστεί το Παναρκαδικό. Μεταξύ άλλων, εξέφρασαν την επιθυμία τους να δημιουργηθεί ένας Σύλλογος υποστηρικτικός στο νοσοκομείο, ίσως ένας σύλλογος φίλων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ο οποίος θα κάνει εράνους, θα παρέχει εθελοντική εργασία όταν του ζητηθεί και θα είναι πάντα δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Η κυρία Γκουντάνη στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε σπουδαίες δωρεές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπως μηχανημάτων στο Αιμοδυναμικό Τμήμα και ενός βρογχοσκοπίου. Όπως ανέφερε στις δηλώσεις της, φανερά συγκινημένη, οι δωρεές δεν σταματούν εδώ. «Όλα αυτά γίνονται για τον κόσμο που το έχει ανάγκη και για όλους τους ασθενείς του κόσμου», επεσήμανε και εξέφρασε την επιθυμία της η δωρεά της να μην αλλάξει στέγη και να συνεχίζει να λειτουργεί εκεί, στον ίδιο χώρο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παρευρέθηκε στην τελετή και αφού ευχαρίστησε για τη δωρεά μίλησε και για τις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε συνεννόηση με τον κ. Πονηράκο, θα γίνει αναβάθμιση στο νοσοκομείο αλλά και θα υποστηριχθεί η λειτουργία του μέσω ενός προγράμματος με προσφορά σε τεχνολογικό υλικό. Επίσης, αναφέρθηκε στην κυρία Γκουντάνη με θερμά λόγια, η οποία και θα δώσει ένα μεγάλο μέρος χρημάτων για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και για τις ανάγκες του.

Ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝ Τρίπολης Δημήτρης Χρυσός και η πρόεδρος εργαζομένων νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου ευχαρίστησαν με τη σειρά τους για τη δωρεά η οποία, όπως είπαν, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, αλλά και θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες και στο προσωπικό αλλά και στους ασθενείς.

Έφη Καστραντά