Δοξολογία για το νέο έτος στον Μητροπολιτικό ναό Σπάρτης

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη η καθιερωμένη Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, στον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του, τόνισε ότι στην εποχή μας παρατηρείται αποπροσανατολισμός από τις πραγματικές αξίες της ζωής. Για το λόγο αυτό και με εφαλτήριο τη νέα χρονιά υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να αξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και να μετανοήσουμε ζητώντας το έλεος και τη καθοδήγηση του Πανάγαθου Θεού. Παράλληλα επισήμανε ότι όσες δυσκολίες και αν προκύψουν δεν θα πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία μας, που μαζί με την πίστη αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς για κάθε άνθρωπο.
Στη Δοξολογία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής κ. Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Στρατηγάκος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Αποστολάκος και Ρήγας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος κ. Αργειτάκος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Πατσιλίβας, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Σκορδάς, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας κ. Γιαννόπουλος και άλλοι αξιωματικοί από τα Σώματα Ασφαλείας.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης για τα Κάλαντα. Αφού ευχήθηκε για το νέο έτος, ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Κανελλάκο και τα μέλη της Φιλαρμονικής επισημαίνοντας ότι χάρις στην επιτυχημένη παρουσία της έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις του Δήμου.
Αμέσως μετά ο σεπτός Ιεράρχης μας ευλόγησε τις Βασιλόπιτες στο Διοικητήριο Λακωνίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών εκφράζοντας τις ευχές του για ένα ευλογημένο και δημιουργικό έτος με υγεία, αγάπη και προκοπή.