Απάντηση Ανδριάνας Τζουγανάτου: “Δεν συμμετείχα στο ΔΣ που αποφάσισε τη μετάθεση Κρητικού”

Κύριε Διευθυντά,

Χθες 11/10 ο Βουλευτής του νομού μας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος παραχώρησε συνέντευξη στο σταθμό σας .

Αναφερόμενος στην μετακίνηση του ιατρού κ. Ν. Κρητικού , διατύπωσε πλήθος από ανακρίβειες και ενέπλεξε και εμένα στην όλη διαδικασία .
Για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και την πλήρη ενημέρωση των Λακώνων πολιτών , σας γνωρίζω τα παρακάτω .

1. Η μετάθεση του ιατρού κ. Κρητικού στο ΓΝ Σπάρτης έγινε με απόφαση του ΔΣ του ΓΝ Λακωνίας στη συνεδρίαση της 31ης Οκτωβρίου 2014 η οποία πραγματοποιήθηκε στους Μολάους .

2. Η Απόφαση αυτή ΔΕΝ ήταν ομόφωνη όπως ισχυρίζεται ο κ. Βουλευτής αλλά κατά πλειοψηφία .Υπήρξαν μέλη που ψήφισαν παρών όπως και μέλη που καταψήφισαν .

3. Η προσεκτική ανάγνωση – μελέτη της παραπάνω απόφασης και των όχι κολακευτικών σχολίων που την συνοδεύουν, αποκαλύπτει ρόλους , συνθήκες και διαδρομές , χαρακτηριστικά άλλων προγενέστερων «μελαγχολικών και γκρίζων εποχών» .

Χαρακτηριστικά που δεν είναι άγνωστα στον κ. Βουλευτή .

4. Η θητεία μου στο Διοικητικό Συμβούλιο το Νοσοκομείου έληξε την Άνοιξη του 2014 και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου 2014. Συνεπώς ΔΕΝ μπορούσα να συμμετέχω και ΔΕΝ συμμετείχα στο ΔΣ που έλαβε την επίμαχη απόφαση την 31η Οκτωβρίου 2014 .
Είναι αναληθές ότι εγώ συμμετείχα στο Συμβούλιο που έλαβε την σχετική απόφαση .

5. Στη συνέντευξη τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας , αναφερόμενη στο θέμα απάντησα με βάση το δελτίο τύπου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας .
Απόφαση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ αποτελεί τόσο η ανάκληση της μετάθεσης του Κρητικού ως νομικά διάτρητης , όσο και η απόφαση για την μετακίνηση του στο ΓΝ Σπάρτης .

Κύριε Διευθυντά

Η κριτική στις πολιτικές θέσεις που δημόσια διατυπώνω ως μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ , είναι κατανοητή και καλοδεχούμενη .
Δεν αντιλαμβάνομαι όμως την παραποίηση της αλήθειας , την διαστρέβλωση η οποία αγγίζει τα όρια της συκοφάντησης και τέλος αυτή την στοχοποίηση μου.

Με τον αγαπητό συνάδελφο και βουλευτή κ Λεωνίδα Γρηγοράκο , μας συνδέει μέχρι σήμερα σχέση σεβασμού και εκτίμησης .

Θεωρώ ότι ο αγαπητός συνάδελφος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι θύμα τουλάχιστον κακής πληροφόρησης , αλλά και αναξιόπιστων και ευφάνταστων συμβούλων .

Φέρει όμως και ο ίδιος προσωπική ευθύνη , διότι πολύ εύκολα θα μπορούσε να διαπιστώσει και να διασταυρώσει την αλήθεια όπως και την νομική αλλά και πολιτική διάσταση των γεγονότων .

Άλλωστε διαθέτει και γνώσεις και εμπειρία .

Κύριε Διευθυντά
Διότι τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου , έχουμε βιώσει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο αυτό που αποκαλούμε «πολιτική δίωξη» θέλω να σας διαβεβαιώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαι ριζικά αντίθετη σε τέτοιες πρακτικές .
Συγκρούομαι ανυποχώρητα με αυτές , τις ξεμπροστιάζω με οποιοδήποτε κόστος , και τούτο είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία .
Αλλοίμονο αν η θέση εργασίας και το μέλλον ενός επιστήμονα ήταν το επίδικο της πολιτικής αντιπαράθεσης .
Δεν θα συμμετάσχω εγώ στο εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής .

Με Εκτίμηση
Ανδριάνα Τζουγανάτου
Ιατρός Ε.Σ.Υ. Νεφρολόγος