Όχι άλλο δούλεμα με τη διαχείριση απορριμμάτων

Στα μέσα Ιουλίου 2016 , ο υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης , σε επιστολή του προς τους Δημάρχους της Πελοποννήσου , σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων έγραφε «…. Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, μέσα από διαπραγμάτευση, κατάφερε να γίνουν αποδεκτά από τον προσωρινό ανάδοχο της ΣΔΙΤ η μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας στους 100.000 τόνους τον χρόνο, η αύξηση σε επτά (7) των σταθμών μεταφόρτωσης, καθώς και η ενεργειακή δωρεά στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 3 MW.»
Στις 4 Οκτωβρίου 2016 , ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης αναφερόμενος σε συνέντευξη του Υπουργού Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη, σχετικά με την διαχείριση δηλώνει :
“…..Κύριε Σκουρλέτη δεν γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση σας συζητά με την ανάδοχο εταιρεία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο χωρίς την παρουσία της Περιφέρειας;
Πως τολμάτε να αναφέρεστε σε ένα ζήτημα όταν γνωρίζετε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης καθυστερεί προκλητικά η υπογραφή της σύμβασης προκαλώντας μεγάλη βλάβη στους Πελοποννήσιους πολίτες; ….”
Για να απλοποιήσουμε τα παραπάνω και να καταλάβουν οι πολίτες της Πελοποννήσου
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται σε συζήτηση με την ΤΕΡΝΑ
( προσωρινός ανάδοχος !!!) για την διαχείριση των απορριμμάτων .
 Η συζήτηση δεν γίνεται σήμερα , εξελίσσεται πάνω από ένα χρόνο .
 Η συζήτηση γίνεται χωρίς την παρουσία και γνώση των Δημάρχων , στους οποίους ανήκει από τον νόμο η αρμοδιότητα .
Δεν παραβρίσκεται – φανερά τουλάχιστον – ούτε η Περιφέρεια η οποία τεχνηέντως προσεταιρίστηκε την αρμοδιότητα .
 Αντικείμενο της συζήτησης μία κατάπτυστη συμφωνία – Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ) – η οποία έχει καταγγελθεί από παντού ότι μεταφέρει υπέρογκες επιβαρύνσεις στους πολίτες μέσα από τα δημοτικά τέλη .
 Συζητά ( ή διαπραγματεύεται !! ) κατά τον υπουργό μία συμφωνία που παραδίδει δέσμιους – αιμοδότες των κερδών της ΤΕΡΝΑ- για 28 χρόνια του Πελοποννήσιους Πολίτες .
 Συζητά μία συμφωνία , την οποία η αυτοδιοικητική παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές , την έχει καταγγείλει, την μάχεται και την έχει προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 Ο κ. Υπουργός Επικρατείας , αγνοεί προκλητικά την ομόφωνη απόφαση 3/2016 των Δημάρχων της Πελοποννήσου για μία διαχείριση στηριγμένη στις Τοπικές Μονάδες ,χωρίς ΣΔΙΤ, χωρίς ελάχιστες εγγυημένες ποσότητες , χωρίς την θηλιά των 28 χρόνων , με μεθόδους φιλικές προς την κοινωνία και το περιβάλλον .
 Επιχειρεί να σπάσει το μέτωπο των Δημάρχων . Ζητά δηλώσεις υποταγής και συμμόρφωσης .
 Στο τέλος προσφέρει και τα δώρα του , στους ιθαγενείς .
Οσοι παραταχθούν πίσω από την ΣΔΙΤ , θα έχουν να παραδώσουν μικρότερες ποσότητες , θα έχουν περισσότερους σταθμούς μεταφόρτωσης , ( αυτούς ποιος θα τους πληρώσει? ) και δωράκι ένα φωτοβολατικό πάρκο 3 ΜV για να έχουν χαρτζηλίκι οι Δήμοι .
Σημειωτέον ότι το ρεύμα αυτού του φωτοβολταϊκού το πληρώνουν οι καταναλωτές πανάκριβα μέσα από τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ.
Είναι φανερό ότι καταβάλλονται συντονισμένες ενέργειες για να βάλει γερά πόδι η ΤΕΡΝΑ στη Πελοπόννησο .
Επιχειρούν να στρογγυλέψουν , να μερεμετίσουν και να φτιασιδώσουν το νεοφιλελεύθερο – ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της σύμβασης .
Καλούμε του Δημάρχους να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες και να προωθήσουν μέτρα για τα Τοπικά Σχέδια Δράσης , προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες των περιοχών τους, για μία διαχείριση , με έμφαση στην πρόληψη , την διαλογή στην πηγή , την ανάκτηση υλικών , την κομποστοποίηση και την μείωση του οργανικού υπολείμματος
Καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου να αντισταθούν , να μην αποδεχτούν να θυσιαστούν για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των εθνικών εργολάβων .
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αναλάβει τις ευθύνες του . Οχι άλλες «κωλοτούμπες» .
Απορίες και μεγάλα ερωτηματικά γεννά η στάση των κυβερνητικών βουλευτών της Πελοποννήσου , οι οποίοι γνωρίζουν την υπόθεση από πρώτο χέρι και κρύβονται πίσω από δήθεν αποφάσεις των Δημάρχων. Φίλοι και συναγωνιστές μην μετατρέπετε την αξιοπιστία σας , την ευθυκρισία σας και το ήθος σας σε απορρίμματα για επεξεργασία από την ΤΕΡΝΑ
Φτάνει πια , όχι άλλο δούλεμα !!!!

Σπάρτη 14/10/2016
ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ