Κίνδυνοι από τις κεραίες κινητών τηλεφώνων

xeri.jpgΣυμπεράσματα από μελέτες του Πανεπιστημίου μετά από πολύχρονες έρευνες του καθηγητή Βιολογίας και κυτταρολογίας ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.

1.ΚΕΡΑΙΕΣ ΒΑΣΗΣ
Οι κεραίες πρέπει να έχουν χαμηλή ισχύ , και βάσει του Ν.3441/2006 να μην επιτρέπεται η τοποθέτηση τους σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολικά συγκροτήματα , παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία.
Σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα(Ελευσίνα) οι δήμαρχοι ξήλωσαν τις κεραίες μεγάλης ισχύος και εξανάγκασαν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να επανασχεδιάσουν το δίκτυο ακόμη και με πιο αυξημένα όρια
     απ’ αυτά που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

    Η προστασία από την ακτινοβολία που εκπέμπουν επιτυγχάνεται:
Με την ελαχιστοποίηση της χρήσης.
Με την χρήση ενσύρματων ακουστικών ή και ασύρματων(Bluetooth).
Με την χρήση ειδικών ειδικών θηκών που απορροφούν μεγάλο μέρος της ακτινοβόλησης του κινητού.
Ειδικά για τα μικρά παιδιά αν είναι  δυνατόν να απαγορευθεί από τους γονείς η χρήση και η Πολιτεία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης να ενημερώνει τους μαθητές για τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης.

Καλούμε τη Πολιτεία να σταματήσει την ασύδοτη δράση των εταιρειών και να προασπίσει την δημόσια υγεία ΘΕΣΠΊΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ  ένα σύγχρονο και αυστηρό Νομικό πλαίσιο.

Η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης πρωτοστάτησε στους αγώνες που έγιναν από μαζικούς φορείς της πόλης μας τον Μάιο του 2008 , για την απομάκρυνση μεγάλης κεραίας από οικία απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.
Ο αγώνας δικαιώθηκε και η κεραία απομακρύνθηκε , αλλά ο ιδιοκτήτης μήνυσε τρείς συμπολίτες μας , μέλη της Παρέμβασης , για δήθεν παραβίαση οικογενειακού ασύλου την ημέρα της κινητοποίησης.
Η δίκη μετά από δύο αναβολές  έχει οριστεί για το πρωί της 5ης Απρ 2011 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Σπάρτης.
Η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης στέκεται αλληλέγγυα στους διωκόμενους συμπολίτες μας και την ίδια στάση ελπίζει να τηρήσουν οι φορείς της πόλης μας.