Πελοπόννησος: Στη φάκα για ναρκωτικά και κλοπές!

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στην Τρίπολη, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο άνδρες ηλικίας 21 και 44 ετών αντίστοιχα, γιατί σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους,

βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και δύο μεταλλικά τριβεία.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 26χρονος άνδραςς, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  μαχαίρια τύπου «πεταλούδα» και μία κροτίδα.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, έξι υποθέσεις ληστειών και αποπειρών ληστείας, καθώς και 25 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά 10 ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 16 έως 27 ετών, εκ των οποίων, ένας 16χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου. Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της κλοπής και του εμπρησμού. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, σε διάφορες συνθέσεις, είχαν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες και απόπειρες ληστείας:
•Την 13.3.2015 πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο.
•Την 19.4.2015 πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι Κορινθίας, καταδίωξαν όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί και με συγκρούσεις προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.
•Την 19.4.2015 το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή χρυσαφικά και πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
•Την 19.4.2015 το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή τσάντα που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
•Την 19.4.2015 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, προσέγγισαν πέντε ημεδαπές και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τις τσάντες τους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ σε μία από αυτές, άσκησαν και σωματική βία.
•Την 19.4.2015 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, προσέγγισαν τρείς ημεδαπές και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, οι ανωτέρω, σε διάφορες συνθέσεις, από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, έως και την 19-4-2015, διέπραξαν και:
•Επτά κλοπές οχημάτων και έξι απόπειρες κλοπής οχημάτων, στην Κόρινθο Κορινθίας, καθώς και μία κλοπή οχήματος στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Επιπρόσθετα, σε μία περίπτωση, προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα που αφαίρεσαν, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.
•Τρεις αρπαγές τσαντών, στην Κόρινθο και το Λουτράκι Κορινθίας.
•Δύο κλοπές σε οχήματα, στην Κόρινθο και το Ξυλόκαστρο Κορινθίας αντίστοιχα, καθώς και μία κλοπή σε όχημα, στον Ισθμό Κορινθίας.
•Τρεις κλοπές σε καταστήματα, στο Λέχαιο Κορινθίας, την Αρχαία Κόρινθο και στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθηνών, αντίστοιχα.
•Μία κλοπή σε περίπτερο, στον Άσσο Κορινθίας και μία απόπειρα κλοπής σε περίπτερο, στο Μελίσσι Κορινθίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Τέλος, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, δύο ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 50χρονη, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον, ο 38χρονος κατηγορείται και για κατοχή λαθραίου καπνού. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στους ανωτέρω, πλην όμως ο 38χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος ποσότητα ηρωίνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -16,6- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω βρισκόντουσαν στο σημείο, προκειμένου η 50χρονη να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες από τον 38χρονο. Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -125- ευρώ, ενώ στην κατοχή της 50χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ.  Επιπρόσθετα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 38χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
•Ποσότητα ηρωίνης, βάρους -29,4- γραμμαρίων.
•Ζυγαριά ακριβείας.
•Οκτώ ναρκωτικά δισκία.
•Ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -217- γραμμαρίων.
•Διάφορα αντικείμενα, που σχετίζονται με την συσκευασία των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.